Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Google Earth med ny oppdatering:

Google Earth-quiz: Hvis du er god i geografi, burde du gjette riktig på disse turistattraksjonene

Har jobbet med oppgradering i to år. 

TEST DEG: Etter å ha testet splitter nye Google Earth har Dagbladet laget en liten geografitest for leserne våre. Kjenner du igjen disse stedene? Vis mer Vis mer

(Dagbladet): I går lanserte Google en ny versjon av Google Earth for desktop og Android.

Globusverktøyet lar deg utforske verden ved å kombinere satelittbilder, topografiske kart og 3D-funksjoner.

Nye funksjoner i Google Earth

En av de nye funksjonene er den høyoppløselige 3D-animasjonen som lar deg se på flere byer og landemerker fra flere forskjellige vinkler.

For å gjøre det enda stiligere, har Google også lagt inn en funksjon som gir deg følelsen av å se på en dronevideo.

I anledning relanseringen har Dagbladet laget en liten geografitest. Prøv deg i videoen øverst i saken.

Guidede turer

- Med den nye Earth ønsker vi å åpne forskjellige linser slik at folk kan se verden på forskjellige måter, og samtidig litt om hvordan alt henger sammen, skriver Google i presentasjonen.

En av de nye funksjonene heter Utforsker, og er en presentasjon av interaktive guidede turer i flere deler av verden. For å lage denne funksjonen har Google «samarbeidet med noen av verdens beste historiefortellere, forskere og ideelle organisasjoner».

Foto: Google
Foto: Google Vis mer

For eksempel kan du få en interaktiv tur gjennom turistattraksjonene i Paris, men også oppsøke naturskatter der BBC Earths medarbeidere guider deg gjennom alt fra jungler, ørkener til øyer og sletter.

Foto: Google
Foto: Google Vis mer

Kan bli kommersielt

Funksjonen blander tekst, video, 3D-grafikk, 360-graders videoer og Google Maps’ Street View-bilder. NASA er også en av samarbeidspartene, skriver nettsida Techcrunch.

Verktøyet het opprinnelig EarthViewer 3D, og var laget av Kwyhole Inc, et CIA-grunnlagt selskap. Google kjøpte det i 2004.

Google Earth, som har et begrenset antall funksjoner, og Google Earth Pro, som nå er gratis er tenkt å brukes kommersielt etterhvert som det blir ferdigutviklet.

VAKKERT: Bergenseren Sven-Erik Knoff lagde den fortryllende videoen av Trondheim sett fra oven. Videoen har fått stor oppmerksomhet. Video: Natural Light Earth Grim Berge / Sven-Erik Knoff Vis mer