Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Google luker ut informasjon

Google fjerner informasjon fra holocaust-fornektere

Vil tilby pålitelige svar, men fjerner ikke sidene.

VRIDD INFORMASJON: Google vil nå luke ut feil informasjon fra upålitelige kilder, etter å ha oppdaget hvordan holocaust-fornektere topper listene deres. Foto: NTB Scanpix
VRIDD INFORMASJON: Google vil nå luke ut feil informasjon fra upålitelige kilder, etter å ha oppdaget hvordan holocaust-fornektere topper listene deres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Google vil bremse upålitelig informasjon. Nå jobber de med å luke ut informasjon fra upålitelige kilder etter å ha blitt gjort oppmerksom på at holocaust-fornektere dominerer nettsøk.

I forrige uke viste avisa The Guardian at det politisk høyreorienterte nettstedet Stormfront topper svarene på spørsmålet «Skjedde holocaust?», skrevet på engelsk.

Ivaretar variasjon

I en uttalelse fra nettgiganten Google står det at deres mål er å tilby pålitelige svar og samtidig ivareta bredde og variasjon i innhold fra ulike kilder.

– Å bedømme hvilke sider som best svarer på spørsmål og andre søk, er en utfordring, og vi får det ikke alltid til, opplyser selskapet bak verdens ledende søkemotor.

Fjerner ikke sider

– Når upålitelig informasjon treffer høyt i svar på nettsøk, velger vi å utvikle metoder for å løse problemene, framfor å fjerne nettsidene manuelt, heter det i uttalelsen.

Selskapet legger til at de kontinuerlig endrer algoritmene for å kunne viderebringe mer troverdig innhold og bidra til høyere kvalitet på nett. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling