Google med helt spesiell hyllest til fransk impresjonist

- Musikk er tiden mellom tonene.

VERDT EN PAUSE: Ikke hast avgårde, men ta deg tid til å nyte Måneskinn av Debussy før du surfer videre. Gå til google.no og sjekk selv.
VERDT EN PAUSE: Ikke hast avgårde, men ta deg tid til å nyte Måneskinn av Debussy før du surfer videre. Gå til google.no og sjekk selv.Vis mer

(Dagbladet): Google hyller nærmest daglig kunstnere og markerer merkedager med sine «doodles», bilder eller animasjoner på søketjenestens hjemmeside google.no.

I dag er det den franske komponisten Claude Debussys tur og anledningen er 151 årsdagen for hans fødsel.  Selv om ikke årstallet er rundt, har Google gjort seg svært flid og laget en av sine mest spesielle doodles til ære for en av grunnleggerne av impresjonismen.

Brukerne av Google blir nemlig møtt med en playknapp som starter en animasjon av Debussys kanskje mest kjente stykke, Måneskinn (Clair de Lune). Måneskinnet lyser ned på silhuetter av mennesker, biler, båter og syklister, mens man ser landskapet flyte forbi i bakgrunnen. Alt mens tredjesatsen til Debussys Suite bergamasque lyder i bakgrunnen.

Debussy ble født i Saint-Germain-en-Laye i Frankrike 22. august 1862. Han døde av tarmkreft i sitt hjem i Bois de Boulogne i Paris 25. mars 1918, kun 55 år gammel.

Debussys mest kjente sitat er at «musikk er tiden mellom tonene».