Google Reader stenges denne uka. Dermed kan RSS-feedene dine forsvinne

Slik redder du listene dine.

GOOGLE READER FORSVINNER: Google la i går ned Google Reader. Illustrasjonsfoto: John T. Pedersen.
GOOGLE READER FORSVINNER: Google la i går ned Google Reader. Illustrasjonsfoto: John T. Pedersen.Vis mer

(Dagbladet:) Mandag kveld denne uka stengte RSS-leseren Google Reader. Det skriver blant annet The Telegraph.

Google annonserte allerede i mars at nettleseren Google Reader skulle stenges, fordi selskapet ønsket fokus på færre produkter.

Internettgiganten ga da brukerne tre måneder til å finne en alternativ måte å bruke RSS-feed på.

En rekke brukere har forsøkt å få Google til å omgjøre beslutningen. En underskriftskampanje samlet mer enn 100 000 underskrifter uten at det hjalp.

Hard konkurranse fra sosiale medier Dagbladets teknologiekspert Jan Omdahl tror konkurransen fra sosiale medier er en viktig årsak til at Google Reader nå legges ned.  

Omdahl tror også en av grunnene til at Google nå avslutter Google Reader kan være et ønske om å sluse brukere over på Google+, som nettopp handler om å dele stoff.

Hvis du ønsker å beholde RSS-feedene sine, finnes det imidlertid nok av muligheter.

Omdahl anbefaler nettsidene Digg.com og Feedly.com for dem som ønsker å fortsette med RSS-feeder, også etter at Google Reader ble lagt ned.

Profiterer på nedleggelsen De er eksempler på nettsider som har tjent på at giganten Google legger ned sin Reader-side. En rekke mindre selskaper har den siste tida nemlig jobbet med å komme opp med de beste løsningene for å fasilitere for tidligere Google Reader-brukere.

The Independent
skrev tidligere i år at nettopp Feedly, som har vært regnet som en av Google Readers største konkurrenter, fikk en halv million nye brukere i løpet av de første 48 timene etter nyheten om at Google Reader legges ned.

Slettes om to uker Selv om Google Reader ikke fungerer lengre, ligger imidlertid stoffet du hadde lagret der tilgjengelig i noen dager til.

Google har laget en egen side for å hente ut stoffet som var lagret på Google Reader. Den finner du her.

Men det haster hvis du vil hente ut info - i følge BBC vil siden bare være oppe og gå til 15. juli. Etter det slettes alle data.