REKORDSALG? Andrew Mason, administrerende direktør og grunnlegger av Groupon. . AP Photo/Nati Harnik
REKORDSALG? Andrew Mason, administrerende direktør og grunnlegger av Groupon. . AP Photo/Nati HarnikVis mer

Google vil betale 37 mrd. kroner for Groupon

Selskapet startet for to år siden, og har firedoblet verdien siden april.

(Dagbladet): Groupon, som ble lansert i USA og Canada i november 2008,  er et såkalt «deal-of-the-day»-nettsted, og ifølge Forbes er det tidenes raskest voksende selskap i verden.

Grunnlegger er Andrew Mason, ved hjelp av sin tidligere arbeidsgiver og investor Eric Lefkosky, fant de to opp en ny måte å tjene penger på via internett.

300 millioner i måneden «Er man mange sammen, får man bedre tilbud», er oppskriften til Groupon, et nettsted som har opplevd voldsom suksess siden oppstarten.

Groupon sies å allerede ha inntekter på over 50 millioner dollar (i overkant av 300 millioner norske kroner) i måneden.

VatorNews skriver at Groupon har 20 millioner abonnenter og fotfeste i 29 land rundt omkring i Europa, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Asia.

Flere vil hoppe på Groupons suksess har inspirert hundrevis av lignende tjenester, og flere og flere selskaper håper å hoppe på gruppekjøp-trenden.

Gruppekjøp-nettsteder fungerer på den måten at de tilbyr reduserte priser på produkter eller tjenester fra ulike selskaper dersom et stort nok antall brukere kjøper seg inn i tilbudet.

Dermed får alle som er med på «dealen» kjøpe varen eller tjenesten til redusert pris. Med andre ord: Stordriftfordeler satt i system via internett.

 Formelen har vært en suksess blant kunder i USA, hvor Groupon så langt har solgt mer enn 17 millioner rabatterte tilbud, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Del av Google Place? Groupon har nå begynt å tilby opplæringsprogrammer for bedrifter som er blitt overveldet av antallet kunder som nettsiden genererer, skriver Telegraph.

Googles kjøp av Groupon antas å være et ledd i Googles ønske om å inkludere rabatterte tilbud i Google Places-verktøyet, som lister lokale bedrifter og tjenester.

Anslagene om hva søkergiganten Google er villig til å betale for Groupon, varierer fra 15 milliarder norske kroner, til opp mot 37 milliarder.
 
Groupon er også tilgjengelig i Norge. Sjekk tjenesten her.

Ingen i Gropuon eller Google ønsket å kommentere salgsspekulasjonene overfor The Telegraph.