Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Google vil betale 37 mrd. kroner for Groupon

Selskapet startet for to år siden, og har firedoblet verdien siden april.

REKORDSALG? Andrew Mason, administrerende direktør og grunnlegger av Groupon. . AP Photo/Nati Harnik
REKORDSALG? Andrew Mason, administrerende direktør og grunnlegger av Groupon. . AP Photo/Nati Harnik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Groupon, som ble lansert i USA og Canada i november 2008,  er et såkalt «deal-of-the-day»-nettsted, og ifølge Forbes er det tidenes raskest voksende selskap i verden.

Grunnlegger er Andrew Mason, ved hjelp av sin tidligere arbeidsgiver og investor Eric Lefkosky, fant de to opp en ny måte å tjene penger på via internett.

300 millioner i måneden «Er man mange sammen, får man bedre tilbud», er oppskriften til Groupon, et nettsted som har opplevd voldsom suksess siden oppstarten.

Groupon sies å allerede ha inntekter på over 50 millioner dollar (i overkant av 300 millioner norske kroner) i måneden.

VatorNews skriver at Groupon har 20 millioner abonnenter og fotfeste i 29 land rundt omkring i Europa, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Asia.

Flere vil hoppe på Groupons suksess har inspirert hundrevis av lignende tjenester, og flere og flere selskaper håper å hoppe på gruppekjøp-trenden.

Gruppekjøp-nettsteder fungerer på den måten at de tilbyr reduserte priser på produkter eller tjenester fra ulike selskaper dersom et stort nok antall brukere kjøper seg inn i tilbudet.

Dermed får alle som er med på «dealen» kjøpe varen eller tjenesten til redusert pris. Med andre ord: Stordriftfordeler satt i system via internett.

 Formelen har vært en suksess blant kunder i USA, hvor Groupon så langt har solgt mer enn 17 millioner rabatterte tilbud, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Del av Google Place? Groupon har nå begynt å tilby opplæringsprogrammer for bedrifter som er blitt overveldet av antallet kunder som nettsiden genererer, skriver Telegraph.

Googles kjøp av Groupon antas å være et ledd i Googles ønske om å inkludere rabatterte tilbud i Google Places-verktøyet, som lister lokale bedrifter og tjenester.

Anslagene om hva søkergiganten Google er villig til å betale for Groupon, varierer fra 15 milliarder norske kroner, til opp mot 37 milliarder.
 
Groupon er også tilgjengelig i Norge. Sjekk tjenesten her.

Ingen i Gropuon eller Google ønsket å kommentere salgsspekulasjonene overfor The Telegraph.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!