Google vil kjøpe Twitter

Vil bli konger av nyhetssøk.

SØK: Google er angivelig i forhandlinger om oppkjøp av mikrobloggingstjenesten Twitter. Trolig er det Twitters uslåelige sanntidssøk Google er ute etter å sikre seg.
SØK: Google er angivelig i forhandlinger om oppkjøp av mikrobloggingstjenesten Twitter. Trolig er det Twitters uslåelige sanntidssøk Google er ute etter å sikre seg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Ifølge den respekterte og vanligvis velinformerte teknologibloggen Techcrunch pågår det intense forhandlinger mellom Google og grunnleggerne av mikrobloggingstjenesten Twitter, som har passert Facebook som det raskest voksende nettsamfunnet.Prisen vil trolig bli langt høyere enn den forrige verdivurderingen av Twitter, som var på vel 250 millioner dollar, eller vel 1,6 milliarder kroner. Grunnleggerne av Twitter, Jack Dorsey og Biz Stone,  takket nylig nei til et bud fra Facebook på 500 millioner dollar.

ÅRSAKEN til at Google ønsker å kjøpe Twitter er ikke primært at selskapet har ambisjoner om å bli en sentral aktør innenfor sosiale medier. Selskapet er trolig langt mer interessert i Twitter som søketjeneste.

Ja, du leste riktig: Twitter er i dag nettets mest effektive tjeneste for søk etter sanntids informasjon om aktuelle emner.

Når noe skjer et sted i verden, vil du umiddelbart få søketreff på ferske innlegg gjennom et Twitter-søk. Søket forteller deg hva nettbrukerne skriver om det du søker etter, akkurat nå.

DB.NO har for eksempel benyttet dette ved å legge inn en boks med Twittersøk på bestemte ord ved hjelp av en såkalt «hashtag» i artikler, som under The Pirate Bay-rettssaken.Over denne teksten har jeg gjort det samme med et twittersøk på søkeordet #google, der Twitterbrukere nå diskuterer det mulige oppkjøpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer