Googles dominans

«Nettet utgjør en stadig større og viktigere del av tilværelsen til de fleste av oss. Det er slett ikke uproblematisk at ett enkelt selskap kontrollerer en stadig større del av dette digitale livet.

Kommentator Jan Omdahl,

på dagbladet.no

«Takk Jan! Bare det å vite at Google faktisk mente å ha rettigheter på innhold, tekster, bilder eller eller privat infromasjon som jeg sender via webmail eller nettet ellers, er en motbydelig tanke.

Ted Hansen«Nå er det faktisk slik, at Google har endret på dette, med tilbakevirkende kraft til og med.

STB«Det er da definitivt på sin plass å ta spørsmålet opp allikevel. Flere av Googles tjenester har ikke fjernet den klausulen, inkludert Gmail og Google Docs. Og det gjør de garantert heller ikke før folk begynner å klage. For hvem gidder vel egentlig å lese gjennom slike klausuler før man oppretter en konto?

Jon«Personlig syns jeg Google kan lagre alt jeg gjør på internettet.

Db«Jeg tror ikke du forstår en pøkk av noe som har med personvern eller -rettigheter å gjøre. Helt til Google i verste fall tar ett av bildene av deg og og dattera di som du har publisert via Chrome og «tilpasser det» litt og publiserer det i en litt annen sammenheng. Eller at de tar en dritfeit sang som du har laget og lagt ut på nettet, og Google «publiserer, framfører og framviser» denne mens de tjener fett på det. Kult?

Doit