Googles ebokhandel er åpen

Litt mer å bryne seg på for heilnorske Bokskya.

VIRKER PÅ ALLE PLATTFORMER: Googles nye ebokhandel selger ebøker som kan lese på de lesebrett, mobiltelefoner og andre bærbare dingser fra de fleste produsenter. Foto: SONY
VIRKER PÅ ALLE PLATTFORMER: Googles nye ebokhandel selger ebøker som kan lese på de lesebrett, mobiltelefoner og andre bærbare dingser fra de fleste produsenter. Foto: SONY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. april 2011 lanseres eboktjenesten med det ikke spesielt velklingende navnet Bokskya. Den skal ifølge NTB ha et mål om 100.000 norske titler i de digitale hyllene. Hvis det da ikke er aprilsnarr.

Til Klassekampen sier Edmund Austigard i Bokdatabasen at tjenestens åpenhet er viktig for å sikre det norske språkområdet mot konkurransen fra de store amerikanske ebokhandlene, med deres mer lukkede plattformer.

Men i dag åpnet et lite teknologiselskap ved navn Google nettopp en slik åpen tjeneste - med tre millioner ebøker i hyllene.

GOOGLE EBOOKSTORE blir den tredje giganten i dette markedet, etter Amazon med sin Kindle-butikk og Apple med iBooks.

Bøkene i Googles ebokhandel kan leses på iPad, iPhone, Android-telefoner og surefbrett, på web, og, ikke minst: På lesebrett fra Sony og andre leverandlører som støtter Adobes ebokplattform.

DET SISTE er viktig. Der Amazons Kindle og Apples iBooks er mer eller mindre lukkede plattformer, satser Google på en løsning som kan brukes av alle, og i prinsippet på alle slags dingser. Det er relativt åpent, og basert i nettskyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer