Googles nettsamfunn vokser med Facebook-fart

Litt for tidlig å avskrive Google+.

135 MILLIONER BRUKERE: Google-grunnleggerne Sergey Brin og Larry Page kan konstatere at nettsamfunnet Google+ nå har 135 milioner brukere, og vokser like raskt som Facebook gjorde ved samme størrelse. Suksessen skyldes neppe kvaliteten på selskapets pressebilder. Foto: Google
135 MILLIONER BRUKERE: Google-grunnleggerne Sergey Brin og Larry Page kan konstatere at nettsamfunnet Google+ nå har 135 milioner brukere, og vokser like raskt som Facebook gjorde ved samme størrelse. Suksessen skyldes neppe kvaliteten på selskapets pressebilder. Foto: Google Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Googles historie som tilbyder av tjenester på det sosiale nettet er brolagt med fiaskoer. Orkut? Blogger? Buzz? Wave? I rest my case, your honor.

Ikke rart mange var skeptiske da søkeselskapet lanserte Facebook-konkurrenten Google+ sommeren 2011. Men halvannet år senere er det fortsatt liv.

Google kunngjorde nylig at 135 millioner aktive brukere sjekker sin Google+-strøm hver måned, opp fra 100 millioner i september.

Det betyr at nettsamfunnet akkurat nå har like sterk vekst som Facebook hadde da den var på samme størrelse, skriver Wired.  Datagrunnlaget for sammenlikningen er riktig nok beskjedent, og det gjenstår å se om veksten kan oppretholdes over tid. Det er selvsagt også fryktelig langt igjen til Facebooks størrelse.

Likevel må jeg innrømme at jeg er en smule overrasket.

Da jeg testet den ferske tjenesten i juli 2011 var jeg avmålt, men ikke udelt negativ. Google+ hadde fått en brukbar start, konkluderte jeg. Men de fleste av mine venner og kolleger glimret med sitt fravær, og Google+-feeden min framsto mer som et litt nerdete bransjetreff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer