135 MILLIONER BRUKERE: Google-grunnleggerne Sergey Brin og Larry Page kan konstatere at nettsamfunnet Google+ nå har 135 milioner brukere, og vokser like raskt som Facebook gjorde ved samme størrelse. Suksessen skyldes neppe kvaliteten på selskapets pressebilder. Foto: Google
135 MILLIONER BRUKERE: Google-grunnleggerne Sergey Brin og Larry Page kan konstatere at nettsamfunnet Google+ nå har 135 milioner brukere, og vokser like raskt som Facebook gjorde ved samme størrelse. Suksessen skyldes neppe kvaliteten på selskapets pressebilder. Foto: GoogleVis mer

Googles nettsamfunn vokser med Facebook-fart

Litt for tidlig å avskrive Google+.

Googles historie som tilbyder av tjenester på det sosiale nettet er brolagt med fiaskoer. Orkut? Blogger? Buzz? Wave? I rest my case, your honor.

Ikke rart mange var skeptiske da søkeselskapet lanserte Facebook-konkurrenten Google+ sommeren 2011. Men halvannet år senere er det fortsatt liv.

Google kunngjorde nylig at 135 millioner aktive brukere sjekker sin Google+-strøm hver måned, opp fra 100 millioner i september.

Det betyr at nettsamfunnet akkurat nå har like sterk vekst som Facebook hadde da den var på samme størrelse, skriver Wired.  

Datagrunnlaget for sammenlikningen er riktig nok beskjedent, og det gjenstår å se om veksten kan oppretholdes over tid. Det er selvsagt også fryktelig langt igjen til Facebooks størrelse.

Likevel må jeg innrømme at jeg er en smule overrasket.

Da jeg testet den ferske tjenesten i juli 2011 var jeg avmålt, men ikke udelt negativ. Google+ hadde fått en brukbar start, konkluderte jeg. Men de fleste av mine venner og kolleger glimret med sitt fravær, og Google+-feeden min framsto mer som et litt nerdete bransjetreff.

Ut av venstre øyekrok har jeg nok registrert at en del Facebook-avhoppere og andre i bekjentskapskretsen deler ting på Google +. Men jeg har ikke vært særlig ofte innom min egen feed. Samtidig har Facebook blitt en stadig mer vital kanal for underholdende og til dels lærerike meningsutvekslinger, og sammen med Twitter har det mer enn tilfredsstilt mine sosiale nettbehov. 

Mine, og de fleste andres, har jeg hatt inntrykk av. Eventuelt supplert med Instagram og/eller Snapchat, verdens raskest voksende bildedelingstjeneste.

Men så viser det seg at det faktisk er ganske mange som vil være på Google +.

Men en vekst akkurat nå på omlag 14 millioner aktive brukere i måneden, er det ikke lenger så opplagt at Google+ føyer seg inn i rekken av sosiale feiltrinn fra Google. 

En ny sosial fiasko har selskapet heller ikke råd til. Som man var ganske ærlige om da Google + lanserte, står det om Googles framtid på det sosiale nettet.

Google lanserte nylig grupper for Google+, en funksjon som samler stoff om ulike temaer og interesseområder på ett sted. 

14 MILLIONER: Med 14 millioner nye brukere i måneden er Google+ i ferd med å vokse seg stort.
14 MILLIONER: Med 14 millioner nye brukere i måneden er Google+ i ferd med å vokse seg stort. Vis mer