Gøran banker Rodney

Campinglivet er mer spennende enn hundre dager i en bunker.

Det mener i hvert fall seerne. For mens Campingliv har 554.000 seere i snitt, har Big Brother 470.000 seere inkludert direktesendingene. Uten dem er seertallet nede i 436.000.

Til Big Brothers forsvar må det sies at de er på lufta seks dager i uka, mens Campingliv bare vises fredager. Men i Campingliv filmes ikke deltakerne mens de har sex.

Ærlig bilde

- Det er dette som er virkelighets-tv, sier produksjonssjef Dag Lein i Rubicon TV til Dagbladet.no.

De har laget dokumentarserien på åtte deler fra Larkollen Camping, som hadde premiere langfredag på NRK1.

- Det er litt vanskelig å si hvilken nerve vi har truffet blant seerne, men serien gir et ærlig bilde av livet på en campingplass.

Produksjonsselskapet fulgte ti av de faste campinggjestene og paret som bestyrer plassen.

- Vi har lykkes med å finne folk som byr på seg sjøl. De er nok mer spennende en gjennomsnittet, sier Lein.

Suksess uten sex

Et eksempel på det, er 49 år gamle Sonja. Hun har campet på Larkollen i ni år sammen med ektemannen Gunnar (47). Sonja bestemte seg for å slanke seg, og skaffet seg rulleskøyter hun har fartet rundt på sammen med søsteren sin. Nå vurderer hun å skaffe seg tatovering. Ungkaren Gøran (26) er på damejakt, mens Freddy (31) freser rundt i den nye superbilen sin. Freddys kjæreste Gry (31) ville egentlig bruke pengene på hus.

- I tillegg til de spennende deltakerne, har de aller fleste seerne vært på campingtur, så folk klarer å forholde seg til det. Vi følger campinglivet på godt og vondt - konfliktene, gledene og sorgene, sier Lein.

- Uten at noen av deltakerne har hatt sex?

- Hvis det har skjedd, har det i hvert fall ikke skjedd foran kamera.

SPENNENDE: Sonja og Gunnar har vært ni år på Larkollen Camping. Sonja har stått på rulleskøyter, og vurderer nå å tatovere seg!Alle Foto: RUBICON TV
KJØPTE DRØMMEBIL: Gry synes Freddys bilkjøp er litt vågalt. Hun ville heller ha et hus.
SLANKING: En metode for å gå ned i vekt er å gå på rulleskøyter. Sonja øver seg sammen med søsteren.
PÅ SJEKKER'N: Gøran har vært på Larkollen hver sommer siden han var seks år. For fire år siden kjøpte han egen vogn og har fått plass ved siden av familien. Han er lagerarbeider, og spiller gitar og synger i band. Han er spent på om det er noen hyggelige jenter på campingplassen i sommer.