Gordon Gano

Violent Femmes-sjefen har skrevet låter til sine favorittartister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tjue år etter at Violent Femmes debuterte, kommer gruppas låtskriver Gordon Gano med en soloplate, ment som et soundtrack for filmen «Hitting The Ground». Gano har spesialskrevet låtene for noen av sine favorittartister, som i all hovedsak lykkes med å adoptere hans energiske og melodiøse pønkrock. Det begynner med den knalltøffe tittellåta, som passer utmerket til PJ Harveys hikkende vokal. Mary Lou Lords forsiktige «Oh Wonder» befinner seg i folk/country-land, mens låta «Run» gir deg en nærmest plagsomt bråkete utgave av Pixies-sjef Frank Black. Linda Perry (nei, hun er ikke død!) og Lou Reed kommer også godt fra jobben, selv om platas høydepunkt uten tvil er John Cales minimalistiske versjon av «Don't Pretend», hvor han med sitt stakkatopianospill får den til å høres ut som et bonusspor fra sin egen «Fragments Of A Rainy Season». At Gano aldri har vært forutsigbar kan den gudsjammerlige julesalmen «Merry Christmas Brother», sunget av Cynthia Gaynea, stå som eksempel for. Låta kan nesten høres ut som en fleip, men Gordon Ganos strenge baptistbakgrunn tatt i betraktning, er det ingen grunn til å regne med noe slikt. Albumet inneholder bare elleve låter, et par av dem relativt korte og én som kommer i to versjoner, så ankepunktet må derfor bli at plata gjerne kunne vært utvidet med et par spor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer