Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gorilla feilplassert

I den afrikanske jungelen løper Charlize Theron rundt i en endeløs rekke små topper og leker med kjempegorillaen Joe. Så kommer Bill Paxton styrtende og forelsker seg i grunnen i begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva Paxton og Theron, ingen av dem talentløse, tenkte da de sa ja til rollene som henholdsvis zoologen Gregg O\'Hara og gorillabarnevakten Jill Young, skal være usagt. Boliglån må selvsagt betales. Dessuten kom de til Hawaii. Hawaii er stand-in for Afrika i «Store Joe Young,» og illuderer utmerket. Det kan man ikke si om Paxton og Theron, som ser ut til å ha oppgitt alt indre liv til fordel for kjempedyret.

Joe er det eneste som fungerer i denne uendelige klisjéansamlingen av en film. Moderne teknologi er så visst imponerende.

Dyret har vokst opp under Jills beskyttende vinger og har det bra, inntil det trues av krypskyttere og zoologen får den lyse idé å sende det til verdens tryggeste by _ Los Angeles. Du store. Der går gorillaen av gode grunner berserk på Hollywood Boulevard. Han har skurker i hælene, og jamen snakker de ikke gebrokkent. Det kjente gangsterland Litauen har rollen som opphavssted for hovedskurken.

11-12-åringer kan sikkert ha glede av dyret. Se ellers Charlize, liggende i koreografert hvilestilling i Joes armer, nynnende en sang.

I det Joe utfører en siste heltedåd, høres det ut som hele den olympiske bevegelse er på marsj i bakgrunnen. Skrekk og gru.