POPULÆRE: Gossip Girl-gjengen har blitt lagt merke til både av TV-seerne og motebladene. Bakerst fra venstre: Leighton Meester (Blair), Penn Badgley (Dan), Kelly Rutherford (Lily), Ed Westwick (Chuck), Taylor Momsen (Jenny), Matthew Settle (Rufus), Foran fra venstre: Blake Lively (Serena) og Chace Crawford (Nate). Foto: TVNORGE
POPULÆRE: Gossip Girl-gjengen har blitt lagt merke til både av TV-seerne og motebladene. Bakerst fra venstre: Leighton Meester (Blair), Penn Badgley (Dan), Kelly Rutherford (Lily), Ed Westwick (Chuck), Taylor Momsen (Jenny), Matthew Settle (Rufus), Foran fra venstre: Blake Lively (Serena) og Chace Crawford (Nate). Foto: TVNORGEVis mer

«Gossip Girl» drar tilbake til 80-tallet

Får spin off.

(Dagbladet.no): TV-serien «Gossip Girl» får en spin off-serie. Det bekreftet den amerikanske TV-kanalen CW i går. Den nye serien har riktignok ikke fått helt grønt lys ennå, men en pilotepisode er på vei.

Dermed føyer «Gossip Girl» seg inn i rekken av populære serier som avler nye. Til sammenligning fikk «Grey's Anatomy» spin off-serien «Private Practice» da Dr Addison Montgomery forlot sykehuset i Seattle for å søke lykken på en privatklinikk i Los Angeles.

Og det kan se ut til at Los Angeles er et bra sted for spin offs. I motsetning til den svært så trendsettende opphavsserien, vil nemlig «Gossip Girl»s nye søsterserie ikke finne sted blant de rike og bortskjemte ungdommene på Manhattan.

Den nye serien finner derimot sted i Los Angeles på 80-tallet, skriver bransjebladet Variety. Handlingen kretser rundt «Gossip Girl»-hovedperson Serena van der Woodsens mamma Lily van der Woodsen, som visstnok var en nokså utagerende tenåring på 80-tallet.

Etter en krangel med foreldrene flytter Lily til søsteren i The Valley, og må venne seg til et liv på offentlig skole istedet for kostskole. Men hun får også stifte bekjentskap med Hollywood og livet på The Sunset Strip, samtidig som hårbånd og heavy metal hadde sin storhetstid. Det er med andre ord ikke sikkert at den nye serien vil få like stor gjennomslagskraft i motebladene som originalen.

Serien er utviklet av «Gossip Girl»-skaperne Josh Schwartz og Stephanie Savage. De sier i en uttalelse at de ikke ønsket å fjerne noen av de populære skuespillerne fra «Gossip Girl». Derfor har de flyttet spin off-serien tilbake i tid, slik at den vil måtte befolkes av nye skuespillere.

- Det har vært mange spekulasjoner rundt en «Gossip Girl»-spin off, men vi syntes det måtte være rett tid og rett idé, sier duoen, ifølge Variety.

Pilotepisoden vil vises på amerikanske TV-skjermer 11. mai, som en egen episode i «Gossip Girl». I Norge er det TVNorge som sender «Gossip Girl».

TILBAKE I TID: Kelly Rutherford spiller Lily van der Woodsen i originalserien. En ny serie skal ta for seg rollefiguren hennes som tenåring.  Foto: SCANPIX / REUTERS/Chip East
TILBAKE I TID: Kelly Rutherford spiller Lily van der Woodsen i originalserien. En ny serie skal ta for seg rollefiguren hennes som tenåring. Foto: SCANPIX / REUTERS/Chip East Vis mer