Gotisk gruff

«Gothika» er en blanding av skrekk og krim, og bæres i stor grad av en redd Halle Berry. Den byr på moderate sjokk-effekter, og historien har ikke substans nok til å bli tatt på alvor.

FILM: Miranda Grey (Berry) er psykiater på et kvinnefengsel - en festningaktig anstalt som kunne vært hentet fra en viktoriansk grøsser - og gift med sin sjef, Doug Grey (Charles S. Dutton). Samtidig har hun et flørtete forhold til kollegaen Pete Graham (Robert Downey Jr.).

Gjenferd

Etter et urovekkende møte med pasienten Chloe (Penelope Cruz), kjører Miranda hjem i et forrykende regnvær. På veien møter hun et gjenferd, ei ung, mishandlet jente, og så blir alt svart.

Tre dager etter våkner hun på institusjonen hvor hun selv jobber, men nå som pasient - mistenkt for å ha maltraktert og drept mannen sin. Alle spor peker mot henne, men selv husker hun ingenting. Ikke engang hennes trofaste venn Pete tror på henne.

Usannsynlig

Isolert på cellen skjer uhyggelige ting når spøkelsesjenta manifesterer seg og holder på å drepe henne.

Miranda klarer å stikke av fra institusjonen, for å finne ut av det vanvittige marerittet hun har havnet i. Men hvordan skal hun renvaske seg, når hennes eneste støttespiller er et gjenferd?

Opprullingen av mysteriet i «Gothika» er ikke helt logisk, og løsningen er både banal og usannsynlig. Til skrekkfilm å være sitter den heller ikke lenge i kroppen.<> Les mere om film.