Gourmetmåltid

En frodig, varmende kveld på italiensk restaurant, mener Liv Jørgensen om "La Cena - middag på italiensk".

Ettore Scola inviterer til middag, og den er av gourmetmerke. Hans italienske restaurant syder av liv, varme og tristesse denne helt vanlige kvelden.

Ideen er enkel og god: Du tar en restaurant, fyller den med gjester og lar kamera følge dem langs bordene, hvor små og store dramaer utspiller seg over pasta, biffer og vin. Det er duket for et måltid bestående av mangfoldige, menneskelige ingredienser, med muntre mellomspill og av høy klasse.

Flora (Fanny Ardant) er den ikke helt lykkelige innehaver, som tar imot på rauseste vis. Stamgjesten «Il Maestro» (Vittorio Gassman) holder et våkent øye med alle som kommer. Her er en mor som skal få vite en hemmelighet av datteren, et broket selskap forretningsmenn, en professor og hans unge elskerinne - for nå å nevne noen få i faunaen. Og bak fasaden styrer kelnere og kokker med sitt.

«La Cena» er en frodig på alle måter - også å skue - slik Scola sirkler rundt i lokalet og lar oss observere de fineste, rareste små detaljer i for- og bakgrunn.

Musikanter mangler heller ikke. De byr på en betagende opplevelse sammen med alle gjestene. Sulten blir man også.