Gøy uten blod

Kan et skytespill uten bakgrunnshistorie og blodsprut være spennende? Dagbladet.no testet «TimeSplitters» til PS2.

«TimeSplitters - en ondskapsfull rase utenfor tid og rom. Gjennom historien har de endret menneskehetens skjebne. Nå har de våknet opp fra en eldgammel søvn og reiser fra sin skyggeaktige dimensjon for å konfrontere de ulike heltene som må prøvde å stoppe dem...».

Det er produsentens egen omtale av spillet. Og mer historie enn det, er det ikke i spillet. Dette er et førstepersons-skytespill uten andre røde tråder enn det som står bak på coveret til spillet.

Men at spillet ikke har en god historie, betyr ikke nødvendigvis at spillet er dårlig.

Historie vs Arcade

I TimeSplitters får du to alternativer før du begynner: Du kan delta i den svært tynne historien i spillet. Da er oppdraget å raide forskjellige baser i forskjellige tidsperioder. Du skal inn, hente en gjenstand, og ut igjen. Plaff ned fiendene med pistol, maskingevær, raketter og et utall laservåpen. Når du har klart de tre første brettene, åpner det seg tre nye. I tillegg får du tilgang til flere figurer. Litt kjedelig, men her ligger faktisk hele essensen i spillet.

For det blir ikke spesielt gøy før du forlater historiedelen, og går til arcade. Men her blir det action. For du kan spille med alle figurene du har åpnet og på alle de brettene som er blitt tilgjengelige gjennom historiedelen.

Du kan velge mellom vanlig deathmatch (hvem dreper flest fiender), capture the bag (oppsøk fienden, stjel en bag og ta den tilbake til basen din), eskorte (beskytt en figur som skal gå gjennom byen) og flere andre spennende varianter.

Lag ditt eget spill

Alle valgene du kan gjøre i spillet, setter det langt over andre førstepersons-skytespill. Du kan velge hvilke fiender du skal spille mot, hvor mange de skal være, hvor gode de er, hvilke våpen som er tilgjengelige osv...osv...osv... Og hvis du går lei av de vanlige brettene, hvorfor ikke lage dine egne?

Grafikken er flott og detaljert, men det er litt flikking innimellom. Lyden svært god, og kobler du maskinen opp til et skikkelig anlegg, kan du enkelt høre om det er kamp i rommet til høyre eller venstre.

Lettelse

Som multiplayerspill, er det kanskje det beste skytespillet vi har prøvd på en spillkonsoll.

I tillegg til at spillet flyter bra, og at det er mye action, får hver spiller registrert figuren sin slik at dere når som helst kan se hvem som har spilt best. I tillegg er faktisk en lettelse å se et skytespill der blodet ikke spruter.

Oppskriften er altså: Spill så langt du gidder i historiedelen. Skaff en venn, og knus ham eller henne i multiplayer. Det blir garantert mange timer med moro.

Men hvis du er avhengig av en god historie for å virkelig nyte et spill, bør du spare pengene.

Her finner du FAQs, walkthrus og andre gode tips om TimeSplitters.