Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

GP-Jostein lei av hatmail

Norges GP-håp, Jostein Hasselgård (24), blir sjikanert i e-post, brev og sms etter seieren i den norske Grand Prix-finalen.

OSLO/SARPSBORG/MOSS (Dagbladet): Om nøyaktig en måned - 24. mai - står Jostein Hasselgård med sommerfugler i magen og synger Norges EuroSong-bidrag i Riga. Innspurten er i gang. Hasselgård har det hektisk, men ikke all oppmerksomhet er like hyggelig.

- Jeg blir lei meg når jeg får drittmeldinger. Folk er ofte ufine. De fleste meldingene kommer på sms og e-post, enkelte sender anonyme brev.

- Men jeg bryr meg ikke så mye om det. At folk hevder at jeg ikke kan synge og ser ut som en zombie, får jeg bare tåle. De aller fleste meldingene er tross alt hyggelige. Dessuten kan jeg ikke ha hemmelig e-postadresse og telefon, siden jeg er frilansmusiker.

Hektisk liv

Hatmail og sjikane til tross, Jostein Hasselgård trives i rampelyset. Livet etter Melodi Grand Prix-seieren er alt annet enn rolig.

- Det går i musikk hele tida. GP-seieren er en gratisbillett, jeg skal ikke misbruke den. Uansett hva som skjer videre, har jeg fått en gyllen anledning til å vise meg fram. Jeg vet at det er musikk jeg skal drive med og leve av - enten jeg forblir kjent eller ikke.

Flere plateselskaper har vært i kontakt med Hasselgård, som er ganske sikker på at han kommer til å gi ut ei plate om ikke altfor lenge.

- Det blir pop med jazzelementer. To av mine store favoritter er Norah Jones og Stevie Wonder.

Overrasket pappa

Dagbladet ble med GP-Jostein på jobb og sangprøver i går ettermiddag og kveld. Vi dro først fra Oslo til Sarpsborg, og derfra videre til Moss. Fredrikstad-karen har tatt noen dager ekstra påskeferie fra jobben ved skolefritidsordningen for å klare å komme gjennom de kommende døgn.

I Sarpsborg er 100 ledere i Østfold trygdeetat på seminar, og uten at deltakerne visste noe, dukket plutselig GP-Jostein opp på podiet. Trygdedirektør Sverre Jespersen hadde villet overraske sine undersåtter med stoltheten fra Østfold. Etter noen egne sanger, avsluttet Jostein med årets GP-låt, «I'm Not Afraid To Move On».

I salen satt en stolt og overrasket far, Thorbjørn Hasselgård, som er trygdesjef i Fredrikstad.

- Familien og venner reiser over til Riga. Vi gleder oss til finalen, sier pappa Hasselgård.

Moss Gospel Company

- Jeg tar ofte på meg eventjobber. Etter at jeg vant i GP, har jeg mange forespørsler. Holder på med musikk nesten hele døgnet. Jeg er musikalsk leder for to barne- og ungdomskor, skriver korarrangementer - og synger i Moss Gospel Company, sier Jostein.

Etter å ha stemplet ut fra trygdeetaten, kaster vi oss i bilen mot Moss. Vis-à-vis Frelsesarmeens lokaler stopper Jostein.

- Inn her. Kan ikke synge før jeg får meg en pizza. Det blir mye junkfood. Har ikke tid til annet.

Han sluker pizzastykkene og får lykkønskninger av innehaveren, og haster av gårde. Koret er allerede i gang med prøvene, og Jostein sniker seg inn bakerst. I over tre år har han sunget og vært solist i Frelsesarmeens kor, Moss Gospel Company. Neste uke kommer korets annen cd, «Grateful», ut.

- Fredag skal det markeres med konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo.

SLITSOMT KJENDISLIV: Etter at Jostein Hasselgård vant den norske Melodi Grand Prix-finalen, er livet blitt snudd opp ned. - Jeg har inntrykk av at alle kjenner meg igjen. Folk er stort sett hyggelige, men jeg er overrasket og lei meg over hatmail og mye sjikane, sier GP-Jostein. Han lever et hektisk liv, og en pizza på hjørnet er det som holder liv i ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media