Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

GPs storfavoritter

STOCKHOLM (Dagbladet): Norge er storfavoritt foran EuroSong-finalen lørdag. Charmed-jentene ligger øverst på listene til flere bookmakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøvene i går gikk glimrende. Etter en time med sangprøver og kameraflørting, møtte Charmed pressen. Og det var en stor og nysgjerrig forsamling med journalister fra hele Europa som lurte på hvor Oddrun Valestrand, Hanne Haugsand og Monica Nygård får oppdriften fra.

- Vi er bare oss selv. Tre jenter med masse energi som ser fram til finalen lørdag.

Tar regien

- Jeg var så nervøs. Det er den største scenen jeg noen gang har vært på, sa Hanne etter prøvene.

Men de har lite å frykte. Jeg har fulgt med på EuroSong-sirkuset gjennom 90-tallet, og ingen norske artister har i den perioden fått så massiv oppmerksomhet fra starten av. 200 pressefolk møtte på pressekonferansen, og det var ikke kuriøse spørsmål fra Øststatene som dominerte. De ivrigste spørsmålene til jentene kom fra Billboard/Music & Media, BBC og andre medier fra England og Irland.

Det var jentene som selv tok regien fra podiet foran journalistene. De tro til med sangene «I'm So Exited» og «Dark Lady», og salen applauderte.

Harry og hippie

Norge, Irland og Estland ligger øverst på bookmaker-oversiktene. På Stan James-oversikten lå Norge øverst mandag kveld. NRK bør derfor ikke bli overrasket dersom Norge skulle vinne lørdag. Men det som er helt sikkert, er at de norske jentene sjarmerer alle i senk med ekte smil, løssluppen humor og ujålete framferd.

- Det er sant at jeg har designet og sydd kostymene vi skal ha på finalen. Det er en fordel for meg som designer at jeg selv er danser og artist, og jeg elsker å kombinere dette, sier Hanne.

På prøvene mandag stilte de i kostymer jeg vil karakterisere som ville og utenfor Euro-folkeskikken - både harry og hippie, med en dose galskap på samme tid.

Svenske baller

På spørsmål fra salen om hva jentene syntes om Sveriges og Danmarks bidrag, svarte de diplomatisk, inntil Monica grep ordet;

- Den svenske sangen har, om jeg kan si det, baller.

Jon Ola Sand fra NRK har ledet den norske delegasjonen i tre år nå, men har aldri opplevd så stor interesse for sine artister.

I Stadshuset, der blant andre Nobelprisvinnerne blir æret med middag og dans, holdt vertskapet fest for alle EuroSong-deltakerne mandag kveld. Her viste artister seg fra sine mest spektakulære sider, spiste og drakk. Det ble en jippo som var like berusende som den var latterlig. Joda, EuroSong er i gang. anders.gronneberg@dagbladet.no

STOR STÅHEI: Charmed-jentene Monica Nygård (fra v), Oddrun Valestrand og Hanne Haugsand ble omringet av pressen etter deres første prøver i ettermiddag.
HALEHENG: Nederlandske Linda Wagenmakers hadde et haleheng av menn med og uten kameraer etter seg på den offisielle EuroSong-åpningen i Stadshuset mandag kveld.
HOCKEYSVEIS-FEBER: Hvis Irland og Eamonn Toal (tv) og Gerry Simpson (pianist og komponist) skulle vinne, er det fare for at de tar med seg 80-tallets særegne hockeysveis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!