Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grace skal ta verden med sang

Dette er det nye norske jentebandet Grace - og de har ett mål: Først lykkes hjemme i Norge, deretter vil de bli det første norske bandet bestående av jenter som gjør suksess internasjonalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige har Sisters of Sweden, Danmark har Juice - og nå får Norge jentegruppa Grace. Alle bandene kommer i kjølvannet av suksessen til Spice Girls, Eternal, TLC, All Saints - og flere andre jentekonstellasjoner.

-Nei, jentebølgen er ikke over. Dessuten vil det jo alltid være et behov for musikk, sier de tre jentene i Grace, Kristine Borge, Sigrid Rasmussen og Unni Tingbjør til Dagbladet.

Satt sammen

Graces historie startet i mai. De tre jentene hadde hver for seg sendt inn demoer enten til produsent David Eriksen eller plateselskapet Sony.


Navn: Kristine Borge
Alder: 22
Bosted: Oslo Sivil status: Samboer
Interesser: Musikk - og spesielt det å synge. Liker ellers å trene for å holde meg i form.
Bakgrunn: Studerer nå ved Norges Markedshøyskole. Har sunget i sju år og har vært blant Norges fremste i rytmisk sportsgymnastikk. Har fungert som gruppas manager fram til nå.


Navn: Sigrid Rasmussen
Alder:23
Bosted:Lørenskog
Sivil status: Ugift
Interesser: Musikk - alt fra klassisk til pop og gospel.
Bakgrunn: Kommer opprinnelig fra Færøyene. Har siden 1995 - da hun kom til Norge som praktikant - vært med i Norwegian gospel voices og gjort flere kirkekonserter som soloartist. Spiller fiolin.


Navn: Unni Tingbjør
Alder: 20
Bosted: Ski
Sivil status: Samboer
Interesser: Musikk, musikk og atter musikk.
Bakgrunn: Siden gymaset har hun konsentrert seg om musikk. Hun har sunget og skrevet låter i tre år. Hun lager dessuten smykker.

Alle hadde håp om å få en platekontrakt som soloartist.

I stedet for å gi jentene hver sin platekontrakt, har de nå fått en sammen etter at de i juli bestemte seg for å bli et band.

Siden i sommer har bandprosjektet vært et av de beste bevarte hemmeligheter i norsk platebransje. Først nå tørr plateselskapet og jentene selv løfte på sløret.

-Vi hadde hver for oss en drøm om å få platekontrakt. Nå har drømmen gått i oppfyllese for oss alle tre - ikke hver for oss, men sammen. Det er helt fantastisk, sier Sigrid Rasmussen.

Foruten å være en av de tre stemmene i gruppen spiller hun også piano og fiolin.

-Vi er satt sammen på grunn av stemmene våre - og personlighetene, legger hun til.

Voksent

Dagbladet har fått lyttet til noe av Grace's låtmateriale - og vi kan fastslå at dette er musikk i jentebandsjangeren, men et godt stykke fra tidenes mest suksessrike band i den kategorien; Spice Girls. Grace er mer i den modne Eternal-stilen. Ikke minst fiolin-innslagene til Sigrid Rasmussen gjør dette mer voksent.

Balladen «Desire» har utvilsomt stort stort potensiale som en radio-hit.

-Vi føler at stemmene våre «sitter» godt sammen - og ikke minst at personlighetene våre utfyller hverandre, forteller Kristine Borge, som har fungert som en slags manager for bandet fram til nå.

-Hvor viktig er utseendet for et jenteband?

-Vanskelig å si. Jeg tror ikke du må være utrolig vakker... Det viktigste er jo at du har sjarm og utstråling - og at man synger godt, sier Unni Tingbjør, som er den i bandet som har mest erfaring i å lage låter. Hun har ikke skrevet noen av låtene som er klare, men de låtene kommer, mener jentene.

Singel i februar

Grace har ambisjonene klare. Først vil de lykkes i Norge, dernest inbternasjonalt.

-Ja, vi håper vi skal være et av de første norske banda som greier å lykkes i utlandet, understreker Kristine.

-Men er dere ikke litt sent ute. Er ikke jenteband-bølgen på vei ned?

-Vanskelig å si. I så fall er det synd for oss. Nei, vi tror ikke det. Det er jo alltid behov for musikk. Vi håper folk liker musikken vår - og hvis de gjør det er selvsagt vi fornøyde. Vi elsker i hvert fall å holde på med det vi holder på med, sier jentene, som ikke liker å bli sammenlignet med andre band.

-Vi er Grace - ingen andre, sier jentene - spente på mottakelsen bandet får når deres første singel kommer tidlig i februar.

<B>GRACE:</B> Disse tre jentene skal ta verden med storm. Utkonkurrerer de Spice Girls, mon tro?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!