Grace skal ta verden med sang

Dette er det nye norske jentebandet Grace - og de har ett mål: Først lykkes hjemme i Norge, deretter vil de bli det første norske bandet bestående av jenter som gjør suksess internasjonalt.

Sverige har Sisters of Sweden, Danmark har Juice - og nå får Norge jentegruppa Grace. Alle bandene kommer i kjølvannet av suksessen til Spice Girls, Eternal, TLC, All Saints - og flere andre jentekonstellasjoner.

-Nei, jentebølgen er ikke over. Dessuten vil det jo alltid være et behov for musikk, sier de tre jentene i Grace, Kristine Borge, Sigrid Rasmussen og Unni Tingbjør til Dagbladet.

Satt sammen

Graces historie startet i mai. De tre jentene hadde hver for seg sendt inn demoer enten til produsent David Eriksen eller plateselskapet Sony.


Navn: Kristine Borge
Alder: 22
Bosted: Oslo Sivil status: Samboer
Interesser: Musikk - og spesielt det å synge. Liker ellers å trene for å holde meg i form.
Bakgrunn: Studerer nå ved Norges Markedshøyskole. Har sunget i sju år og har vært blant Norges fremste i rytmisk sportsgymnastikk. Har fungert som gruppas manager fram til nå.


Navn: Sigrid Rasmussen
Alder:23
Bosted:Lørenskog
Sivil status: Ugift
Interesser: Musikk - alt fra klassisk til pop og gospel.
Bakgrunn: Kommer opprinnelig fra Færøyene. Har siden 1995 - da hun kom til Norge som praktikant - vært med i Norwegian gospel voices og gjort flere kirkekonserter som soloartist. Spiller fiolin.


Navn: Unni Tingbjør
Alder: 20
Bosted: Ski
Sivil status: Samboer
Interesser: Musikk, musikk og atter musikk.
Bakgrunn: Siden gymaset har hun konsentrert seg om musikk. Hun har sunget og skrevet låter i tre år. Hun lager dessuten smykker.

Alle hadde håp om å få en platekontrakt som soloartist.

I stedet for å gi jentene hver sin platekontrakt, har de nå fått en sammen etter at de i juli bestemte seg for å bli et band.

Siden i sommer har bandprosjektet vært et av de beste bevarte hemmeligheter i norsk platebransje. Først nå tørr plateselskapet og jentene selv løfte på sløret.

-Vi hadde hver for oss en drøm om å få platekontrakt. Nå har drømmen gått i oppfyllese for oss alle tre - ikke hver for oss, men sammen. Det er helt fantastisk, sier Sigrid Rasmussen.

Foruten å være en av de tre stemmene i gruppen spiller hun også piano og fiolin.

-Vi er satt sammen på grunn av stemmene våre - og personlighetene, legger hun til.

Voksent

Dagbladet har fått lyttet til noe av Grace's låtmateriale - og vi kan fastslå at dette er musikk i jentebandsjangeren, men et godt stykke fra tidenes mest suksessrike band i den kategorien; Spice Girls. Grace er mer i den modne Eternal-stilen. Ikke minst fiolin-innslagene til Sigrid Rasmussen gjør dette mer voksent.

Balladen «Desire» har utvilsomt stort stort potensiale som en radio-hit.

-Vi føler at stemmene våre «sitter» godt sammen - og ikke minst at personlighetene våre utfyller hverandre, forteller Kristine Borge, som har fungert som en slags manager for bandet fram til nå.

-Hvor viktig er utseendet for et jenteband?

-Vanskelig å si. Jeg tror ikke du må være utrolig vakker... Det viktigste er jo at du har sjarm og utstråling - og at man synger godt, sier Unni Tingbjør, som er den i bandet som har mest erfaring i å lage låter. Hun har ikke skrevet noen av låtene som er klare, men de låtene kommer, mener jentene.

Singel i februar

Grace har ambisjonene klare. Først vil de lykkes i Norge, dernest inbternasjonalt.

-Ja, vi håper vi skal være et av de første norske banda som greier å lykkes i utlandet, understreker Kristine.

-Men er dere ikke litt sent ute. Er ikke jenteband-bølgen på vei ned?

-Vanskelig å si. I så fall er det synd for oss. Nei, vi tror ikke det. Det er jo alltid behov for musikk. Vi håper folk liker musikken vår - og hvis de gjør det er selvsagt vi fornøyde. Vi elsker i hvert fall å holde på med det vi holder på med, sier jentene, som ikke liker å bli sammenlignet med andre band.

-Vi er Grace - ingen andre, sier jentene - spente på mottakelsen bandet får når deres første singel kommer tidlig i februar.

<B>GRACE:</B> Disse tre jentene skal ta verden med storm. Utkonkurrerer de Spice Girls, mon tro?