Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Græsvik: - En pause fra krig og elendighet

Disse skal lede årets «God sommer Norge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et sikkert sommertegn er tv-kanalenes sommerprogrammer. Både NRK og TV 2 kjører sine respektive sommer-talkshow på kveldstid, og gir seerne innblikk i hvordan nordmenn nyter ferien.

Sistnevnte kanal kan by på et stjernelag av programledere og reportere. Davy Wathne, Freddy dos Santos, Signe Tynning, Fredrik Græsvik og Guri Solberg er bare noen av ansiktene vi får se i sommer.

Den direktesendte sommersatsningen «God Sommer, Norge» starter i juni. Græsvik sier til Dagbladet at han gleder seg.

- Mye hyggeligere Græsvik er til vanlig kjent som utenriksreporter, gjerne fra krigsherjede områder. Han reiser mye, og er alltid klar for å fortelle historier fra verdens farligste områder. Sommerjobben blir det stikk motsatte.

- Jeg gleder meg veldig. Det blir tidenes sommerjobb å få gjøre noe som er mye hyggeligere enn det jeg er vant med, sier han til Dagbladet.

I år skal sommerprogrammet, som sendes fra TV 2s tak i Karl Johan, fokusere mer på lokale historier. Græsvik tror det er bra de reiser mer rundt.

PROGRAMLEDERE: Cathrine Fossum og Asbjørn Slettemark. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Peter Bubresko og Siri Avlesen-Østli. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Fredrik Græsvik og Cathrine Fossum. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Freddy dos Santos og Guri Solberg. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Katarina Flatland og Davy Wathne. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Davy Wathne og Guri Solberg. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Katarina Flatland og Fredrik Græsvik. Foto: Espen Solli / TV 2

- Det er viktig å huske at dette er et program som skal nå ut til hele landet. Det er viktig at seerne føler at vi er relevante for dem, mener han.

Derfor skal reportere og programledere ut i det ganske land på blant annet lokale festivaler, campingplasser og fjell.

- Journalistisk menneske En annen som gleder seg er kanalens største sportsprofil, Davy Wathne. Mye fordi de i år skal satse på sportsrelaterte hendelser, som Norway Cup og EM i fotball. I tillegg skal det raporteres fra Rio, der forberedelser til OL foregår.

- Dette blir et morsomt samarbeid mellom nyhet- og sportsredaksjonen. Vi har en ambisjon om å ha dagsaktuelle tema innenfor begge grener, sier han.

Wathne skal jobbe med Katarina Flatland i en uke og Guri Solberg i en annen. Han gleder seg til å være utegående reporter, men skal også være på taket til TV 2.

- Jeg regner meg seg som et klassisk journalistisk menneske. Alle der ute har en spennende historie å fortelle, og det er det vi vil vise. Vi er universets mest fascinerende skapninger, sier han.

- Stas i bygda Guri Solberg skal jobbe som programleder for sommersatsningen i tre uker. Hun synes det er bra at de nå satser på lokale historier, og minnes selv da hun så tv-kameraer som liten.

SOMMERJOBB: Både Freddy dos Santos, Fredrik Græsvik, Katarina Flatland, Asbjørn Slettemark, Peter Bubresko, Guri Solberg, Siri Avlesen-Østli, Cathrine Fossum og Davy Wathne skal lose seerne gjennom sommeren i «God sommer Norge». Jon H. Børrestad skal også være programleder, men var ikke til stede da dette bildet ble tatt. Foto: Espen Solli/TV 2
SOMMERJOBB: Både Freddy dos Santos, Fredrik Græsvik, Katarina Flatland, Asbjørn Slettemark, Peter Bubresko, Guri Solberg, Siri Avlesen-Østli, Cathrine Fossum og Davy Wathne skal lose seerne gjennom sommeren i «God sommer Norge». Jon H. Børrestad skal også være programleder, men var ikke til stede da dette bildet ble tatt. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

- De som ser på føler at dette angår dem. Hvis NRK var i bygda og filma da jeg var liten, var det utrolig stas. Man skynte seg hjem for å se etter om man så noen man kjente. Programmer som vårt har en tendens til å bli hovedstadsorientert, mener hun.

Solberg sier at et av høydepunktene med jobben er å få jobbe med direktesendt tv.

- Dette er rett og slett en nydelig jobb å ha. Man får balansen mellom fine gladsaker, dype intervjuer og utfordrende stoff. Man lærer utrolig mye av det, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart