Graham Greene tilbake i Havana

Transvestitt-sex på Cuba.

Graham Greene vender tilbake til Havana som hovedpersonen i en roman skrevet av den cubanske forfatteren Pedro Juan Gutierrez.

«Our GG in Havana» er gitt ut i Cuba på spansk. Rettighetene til en engelsk utgave er kjøpt av både amerikanske og britiske forlag, sier forfatteren til nyhetsbyrået Reuters.

Detektivfortellingen, der karakteren GG har sex med en transvestitt, er en rå utgave av den avdøde engelske forfatteren Graham Greenes komiske mesterverk fra 1958, «Vår mann i Havana».

I boka sender hovedkarakteren støvsugertegninger til den britiske etterretningsorganisasjonen MI6 i London og opplyser at det er tegningene til et hemmelig våpen.

Gutierrez roman ble først skrevet for en forlegger i Brasil som ikke antok den av frykt for at boet til Greene ville anlegge sak.

I boka leier GG et rom på Greenes favoritthotell i Havana, Inglaterra, og besøker Shanghai Theater som var beryktet på 50-tallet for sine sexshow. Så dukker det opp et lik og fortellingen skyter fart.

(NTB)

GJENOPPLIVER GRAHAM GREENE: Den cubanske forfatteren Pedro Juan Gutierrez ser her utover Havana fra hotellet Centro Havana. I den nye boka hans «Our GG in Havana» vender Graham Greene tilbake til byen. Foto: SCANPIX
GJENOPPLIVER GRAHAM GREENE: Den cubanske forfatteren Pedro Juan Gutierrez ser her utover Havana fra hotellet Centro Havana. I den nye boka hans «Our GG in Havana» vender Graham Greene tilbake til byen. Foto: SCANPIX Vis mer
ORIGINALEN: Forfatteren Graham Greene, her avbildet i 1984.