Gråkald Quart-åpning

QUART (Dagbladet.no): Quarten har fått sin kaldeste åpning noensinne. Det plager ikke trønderske metalfans.

14 grader, lett regn og overskyet. Det er definitivt ikke sol og sommer på Quart, en festival der skyfri himmel, solkrem og mye hud har preget festivallivet i ti år. Hvis vi ser bort fra forgjengeren Quadradurmusivalen i 1991, har det neppe åpnet så grått på Quart noensinne, i hvert fall ikke siden 1997.

På Badeøya bak scenen på Bendiksbukta merkes gråværet ekstra godt. Her er det vanligvis tett i tett med alvorlig chillende og tynt kledde festivaldeltagere. Når Dagbladet.no ankommer finner vi bare to trønderske metalfans i regnjakker som slapper av under skydekket.

- Så lenge det ikke regner er det helt supert, sier Håkon Dalen (18) fra Trondheim. Han er på Quarten for andre gang, mens venninna Berit Gudmundseth (18) er førstereisjente.

- Vi skulle selvsagt gjerne hatt 25 grader og sol, men vi trives, sier det sortkledde paret, som gleder seg aller mest til Satyricon og Khold.

Svartebørssvikt

I år er været så ille at det påvirker svartyebørshandelen. Femdagerspass som tidligere i dag ble tilbudt for 3000 kroner fallbys nå for 1700 kroner.

- Noe skyldes været, men det er også veldig mange selgere i år. Etter oppslagene i avisene i fjor var det veldig mange fra Kristiansand som kjøpte opp billetter, sier en erfaren svartebørsselger, som fortsatt sleit med å bli kvitt de siste femdagers-passene i ettermiddag.

DET SKAL MER TIL:<B> Gråværet plager ikke Håkon Dalen og Berit Gudmundseth fra Trondheim. Men smile - det vil de ikke. - Det ligger ikke i vår natur.