Gram Parsons prosjekt

Gram Parsons altfor korte liv endte i overdose. Kisten hans ble stjålet og halveis tent på i Joshua Tree National Park. Parkstyret har forsøkt å glemme han i 30 år, og rockikonet har derfor ingen offisielle minnesmerker etter seg. Nå har Gram Parsons Project startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I september 1973 døde countryrock-pioner Gram Parsons av en tequila- og morfinoverdose på Joshua Tree Motel.

Nå 30 år etter har det blitt startet en kampanje i USA for å hedre Parsons offisielt med minnesmerke i Joshua Tree National Park, California.

Vanskelig oppvekst

Gram Parsons kan trygt kalles countryrockens far. Med International Submarine Band, Byrds og Flying Burrito Brothers lanserte han rockband som spilte countrymusikk. Som soloartist gikk han enda lenger inn i countrymusikken. Allerede mens han var i live var Parsons en kultfigur, men han solgte ikke mange plater. En rekke musikere lot seg inspirere av han, Rolling Stones, Byrds og selvfølgelig Emmylou Harris.

Hans egentlige navn er Cecil Ingram Connor, og han bestemte seg for å bli musiker da han så Elvis første gang. Da gutten var 12 tok faren selvmord, moren døde av alkoholforgiftning fem år senere.

Emmylou Harris møtte Gram i 1972 og gir han i dag mesteparten av æren for hennes karriere. Han oppdaget henne og introduserte henne for countryen. Emmylou ble med i backingbandet hans, og deltok på skiva «G.P» som kom i 1972. Etter dette levde Parsons mer og mer som dekadent stjerne enn musiker. Han brukte mesteparten av tida si på å drikke og ta narkotika. Den siste plata, «Grievous Angel», kom i 1973, også den med Harris' bidrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer