Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gramart-Myhrvold sparket

Det nye styret i Gramart sparket i forrige uke lederen Øivind Myhrvold med øyeblikkelig virkning. Onsdag denne uka ble også direktør Tom Hovde i vederlagsbyrået Gramo sagt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øivind Myhrvold sitter i styret som sparket Gramo-direktør Tom Hovde med umiddelbar virkning onsdag. Dagens Næringsliv skrev i går at det lenge har vært en maktkamp om pengebingen Gramo. I Gramo-styret sitter blant andre Øivind Myhrvold og Casino Steel.

Kampen har stått mellom Hovde på den ene siden og Steel og Myhrvold på den andre. De strides om pengeoverføringer fra Gramo til Gramart.

- Illojal

Øivind Myhrvold hevder at han ikke har hørt noe fra det nye styret i Gramart siden valget i juni, før han ble avskjediget med umiddelbar virkning per brev i forrige uke. Dette skjer til tross for at Økokrim-etterforskningen om påståtte økonomiske misligheter fra Myhrvolds side ennå ikke er ferdig.

- Dette er en oppfølging av det vi gikk til valg på. Vi har funnet ut at det er grunnlag for avskjedigelse, sier styreleder i Gramart, Philip Kruse.

Juridisk bistand

- Dette er en usaklig oppsigelse, sier Øivind Myhrvold.

Han er nå sykmeldt, men kommer ikke til å gi seg. Han vil gjennom sin fagforening søke juridisk bistand.

- Jeg føler meg ganske tom. I brevet sto det også at jeg skylder Gramart penger. Det er feil, det er Gramart som skylder meg penger.

Myhrvold sier han har fått signaler fra Økokrim om at saken hans skal være ferdig behandlet i løpet av oktober.

- Hva skal du gjøre når saken er ute av verden?

- Jeg vet ikke, jeg får se hvor mye krefter jeg har. Taktikken her er å gjøre meg blakk og sliten, sier Øivind Myhrvold.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med noen i Gramo-styret i går kveld.

FIKK SPARKEN: Øivind Myhrvold har fått sparken som leder i Grammofonartistenes forening, Gramart, etter bråket før sommeren.