Grammy- heder til Sting

Sting har allerede fått den første «Grammy-prisen». På en middag før kveldens store utdeling i Los Angeles er han kåret til Årets navn.

LOS ANGELES (Dagbladet): Kona Trudie Styler og deres datter Coco var også på plass da Sting ble hedret under middagen natt til søndag norsk tid - sammen med en rekke andre stjerner. Middagen arrangeres av plateselskapet Sony, også for å samle inn penger til musikere som trenger en håndsrekning - enten det er økonomisk, medisinsk eller personlig.

Åpen utdeling

Janet Jacksons bryst har ellers overskygget de nominerte artistene foran årets Grammy-utdeling, som er mer åpen enn på mange år.

I ei uke har amerikanske medier rapportert om Janet Jacksons «puppeskandale» under Super Bowl-sendingen forrige søndag. Det har ført til at showet ikke vil bli direktesendt, og at Jackson ikke får lov til å presentere Grammy-hyllesten til soulartisten Luther Vandross, uansett hvor mye hun har beklaget at hennes ene pupp ble vist i noen tiendedels sekund foran flere hundre millioner tv-seere verden over. Det spekuleres nå i om hun likevel kommer til festen - i så fall er det ventet at hun vil stjele hele showet.

Musikkfest

Mens debatten har rast, ikke minst om puppevisningen var et planlagt stunt for å få omtale foran lanseringen av hennes nye plate, har en liten hær forberedt årets store fest for verdens musikkbransje i Staples Centre i Los Angeles. Kubanske musikere får derimot ikke delta på utdelingen, etter at amerikanske myndigheter har skjerpet embargoen overfor Cuba. Dermed får verken Ibrahim Ferrer fra tidligere Grammy-vinnende Buena Vista Social Club eller andre kubanske musikere visum til USA for å delta under utdelingen.

- Jeg forstår det ikke, for jeg er ingen terrorist, sa Ferrer nylig på en pressekonferanse.

Natt til mandag norsk tid vil hele 19 artister opptre i løpet av det minst tre og en halv time lange showet, deriblant Beyonce Knowles med et helt gospelkor, The White Stripes og The Foo Fighters. Sistnevnte hadde for øvrig med seg jazzmusikeren Chick Corea på keyboard under øvingene!

Justins kveld?

Justin Timberlake, som for øvrig var medvirkende til at Jacksons pupp ble blottet for all verden, er nominert til flere priser. Hans «Justified» er nominert som årets album sammen med The White Stripes' «Elephant», Evanescences «Fallen», Missy Elliotts «Under Construction» og «Hey ya!»-karene OutKasts «Speakerboxxx/The Love Below». Ingen er åpenbare favoritter, i skarp kontrast til fjoråret da Norah Jones' debutalbum dro med seg i alt åtte Grammyer. Men Outkast, som er nominert til seks priser, vil trolig kunne ta med seg noen priser fra musikkindustriens mest prestisjefylte utdeling.

MED FAMILIEN: Sting, kona Trudie Styler og deres datter Coco ankommer Grammy-middagen i Los Angeles, der Sting ble hedret som Årets navn, eller Person of the Year, som prisen egentlig heter.