Grammy-nominert igjen

I selskap med Shania Twain, Madonna og Lauryn Hill er Leif Ove Andsnes nok en gang Norges eneste nominerte til en høythengende Grammy-pris.

Leiv Ove Andsnes er Grammy-nominert som beste klassiske instrumentale solo- artist med albumet «The Long, Long Winter Night». En spesiell nominasjon siden musikken er laget kun av de norske komponistene Grieg, Sæverud, Johansen og Tveitt.

Spennende blir det å følge den tidligere Fugees-vokalisten, Lauryn Hill. 23-åringen er nominert i hele ni kategorier, deriblant for årets beste album («The Miseducation Of Lauryn Hill»), som beste kvinnelige popvokalist og som årets nykommer. I sistnevnte kategori får Hill tøff konkurranse av blant andre guttegruppa Backstreet Boys og operasanger Andrea Bocelli.

Til årets beste plate er «Ray Of Light» med Madonna og «Titanic»-balladen «My Heart Will Go On» med Céline Dion blant de nominerte, mens «Come On Over» med Shania Twain, «The Globe Session» med Sheryl Crow og «Verson 2» med Garbage kniver om prisen for årets album.