Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

#GrammysSoMale

Grammy-sjef mener kvinnelige artister må «tre fram». Det gjør Pink sinna

Prisutdelinga får kjeft for mannsdominert vinnerliste.

SLÅR TILBAKE: Da Grammy-presidenten uttalte at kvinner i musikkbransjen må «tre fram», ble artisten Pink forbanna. Her avbildet under prisutdelinga med mannen Carey Hart og parets datter Willow. Pink var nominert i én kategori, og opptrådte også under showet. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Da Grammy-presidenten uttalte at kvinner i musikkbransjen må «tre fram», ble artisten Pink forbanna. Her avbildet under prisutdelinga med mannen Carey Hart og parets datter Willow. Pink var nominert i én kategori, og opptrådte også under showet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til mandag gikk den årlige musikkprisutdelinga Grammy av stabelen i New York.

Lista over prisvinnerne er tungt preget av testosteron, til tross for at mange kvinnelige artister - deriblant Lorde, Lady Gaga og Lana Del Rey - var nominerte til den prestisjefylte prisen.

Det har fått flere til å reagere, og hashtaggen #GrammysSoMale verserer nå i sosiale medier.

- Må tre fram

Kritikken var tema da Variety intervjuet Neil Portnow, president for Grammy-arrangøren Recording Academy, tidligere denne uka.

- Kvinner som har kreativitet i hjertene og sjelene sine, som ønsker å bli musikere, som ønsker å bli teknikere eller produsenter, som ønsker å være en del av industrien på administrerende nivå ... De må tre fram, fordi jeg tror de vil være velkomne, sa Portnow til nettstedet. Han fortsatte:

- Jeg har ikke personlig erfaring med den slags murvegger som man kan møte, men jeg mener det er vår plikt - oss som industri - å ønske tydelig velkommen, og dyrke muligheter for alle mennesker som ønsker å være kreative, gi tilbake og skape den neste generasjonen artister.

GRAMMY-UTDELINGEN 2018: Bruno Mars vant Grammy-prisen for blant annet årets sang med låten «That's What I Like». Video: CNN Vis mer

Sinna

Grammy-sjefens uttalelse om at kvinner må «tre fram» har fått artisten Pink til å reise bust.

Natt til tirsdag publiserte hun en håndskrevet uttalelse på Twitter, der hun påstår at kvinner slett ikke trenger å «tre fram», slik Portnow oppfordrer til.

STOPPER APPLAUSEN: Blue Ivy, Jay Z og Beyoncés datter, ville ikke ha noe av foreldrenes klapping under Grammy Awards. Video: CNN Vis mer

«Kvinner har trådt siden tidenes morgen. Trådt fram, og også trådt til side.» skriver 38-åringen, som opptrådte under årets Grammy-utdeling.

Pink fortsetter med å hylle sine kvinnelige musikkolleger, som hun mener «eide musikk» i året som gikk - og alle år før det igjen.

Politisk harselas

#GrammysSoMale er ikke den eneste snakkisen etter årets utdeling. En sketsj som harselerte med USAs president Donald Trump vakte reaksjoner, og fikk landets FN-ambassadør til å lange ut mot prisutdelinga.

Den store Grammy-vinneren ble Bruno Mars. «24K Magic»-sangeren har forhåpentligvis ei solid peishylle, da hele sju priser ble med ham hjem natt til mandag.

Det var fem norske nominasjoner til årets Grammy-utdeling, men ingen ga uttelling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!