#GrammysSoMale

Grammy-sjef mener kvinnelige artister må «tre fram». Det gjør Pink sinna

Prisutdelinga får kjeft for mannsdominert vinnerliste.

SLÅR TILBAKE: Da Grammy-presidenten uttalte at kvinner i musikkbransjen må «tre fram», ble artisten Pink forbanna. Her avbildet under prisutdelinga med mannen Carey Hart og parets datter Willow. Pink var nominert i én kategori, og opptrådte også under showet. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Da Grammy-presidenten uttalte at kvinner i musikkbransjen må «tre fram», ble artisten Pink forbanna. Her avbildet under prisutdelinga med mannen Carey Hart og parets datter Willow. Pink var nominert i én kategori, og opptrådte også under showet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til mandag gikk den årlige musikkprisutdelinga Grammy av stabelen i New York.

Lista over prisvinnerne er tungt preget av testosteron, til tross for at mange kvinnelige artister - deriblant Lorde, Lady Gaga og Lana Del Rey - var nominerte til den prestisjefylte prisen.

Det har fått flere til å reagere, og hashtaggen #GrammysSoMale verserer nå i sosiale medier.

- Må tre fram

Kritikken var tema da Variety intervjuet Neil Portnow, president for Grammy-arrangøren Recording Academy, tidligere denne uka.

- Kvinner som har kreativitet i hjertene og sjelene sine, som ønsker å bli musikere, som ønsker å bli teknikere eller produsenter, som ønsker å være en del av industrien på administrerende nivå ... De må tre fram, fordi jeg tror de vil være velkomne, sa Portnow til nettstedet. Han fortsatte:

- Jeg har ikke personlig erfaring med den slags murvegger som man kan møte, men jeg mener det er vår plikt - oss som industri - å ønske tydelig velkommen, og dyrke muligheter for alle mennesker som ønsker å være kreative, gi tilbake og skape den neste generasjonen artister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer