Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politisk harselas under Grammy 2018

Grammy-sketsj med Hillary fikk USAs FN-ambassadør til å se rødt

- Ikke ødelegg god musikk med søppel, skriver Nikki Haley.

HØYTLESNING: Hillary Clinton var én av mange kjente fjes som leste høyt fra skandaleboka, «Fire an Fury», om Donald Trump. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til mandag norsk tid ble den årlige Grammy-utdelingen avholdt i Madison Square Garden i New York.

Mens store deler av den amerikanske musikkeliten var samlet for å hylle musikktoppene fra året som har gått, benyttet konferansier James Corden muligheten til å legge inn en aldri så liten politisk fleip.

Harselerte med Trump

I en forhåndsinnspilt sekvens holder Corden en slags «audition» for neste års «best spoken album», hvor flere kjendiser leser passasjer fra Michael Wolffs bestselger «Fire and Fury», som handler om Donald Trumps første år i Det hvite hus.

Corden proklamerer at siden både Bill Clinton, Barack Obama, Hillary Clinton, Jimmy Carter og Al Gore alle har vunnet en Grammy tidligere, vil han sikte seg inn på neste års Grammy-utdeling:

- Vi vet at vår nåværende president elsker å vinne priser, og de gode nyhetene for ham er at han kanskje kan være temaet for neste års vinner. Spørsmålet jeg har er: hvem skal være fortelleren?

Blant de som leser utdrag fra boka er Snoop Dogg, Cher, DJ Khaled, John Legend og Cardi B. Så dukker det opp ei dame på skjermen med ansiktet skjult bak boka.

«Clinton-cameo»

Kvinnen begynner å lese et utdrag om Donald Trump. Da kvinnen etter hvert senker boka, kommer ingen ringere til syne enn Hillary Clinton, som tapte mot Donald Trump i presidentvalget.

- Han hadde lenge fryktet å bli forgiftet. Det var en av flere grunner til at han likte å spise på McDonalds. Ingen visste at han kom, og maten var laget trygt på forhånd, leser Hillary Clinton.

- Der har vi den, sier Corden, idet han hopper inn i bildet igjen.

- Tror du det?, sier Clinton med et bredt glis.

- Ja, Grammyen er i boks, sier Corden.

GRAMMY-UTDELINGEN 2018: Bruno Mars vant Grammy-prisen for blant annet årets sang med låten «That's What I Like». Video: CNN Vis mer

- Søppel

Clintons lille «cameo» falt tydeligvis ikke i like god jord hos alle. Det tok ikke lang tid før USAs ambassadør til FN, Nikki Haley, langet ut mot Grammy-utdelingen på Twitter:

- Jeg har alltid elsket Grammy-utdelingen, men å få artister til å lese «Fire and Fury»-boka drepte den. Ikke ødelegg god musikk med søppel. Noen av oss elsker musikk uten å få politikk kastet inn i det, skriver hun på Twitter.

I etterkant har innlegget forårsaket en aldri så liten Twitter-storm. Noen støtter Nikki Haley, andre mener hun aldri ville ha skrevet det samme om spøken hadde vært myntet på Barack Obama i stedet for Donald Trump.

Flere har også gitt uttrykk for at de likte den politiske Grammy-spøken.

Èn kommenterer at Hillary Clinton gjør den ultimate opplesningen, en annen skriver at hun bare venter på å få se Donald Trump sine tweets etter at han har sett innslaget.

Korrespondent i Washington Post, Anne Rumsey Gearan, har skrevet at «Å se Hillary Clinton gjøre en dramatisk lesning av «Fire and Fury» var verdt å sitte oppe og vente på».

Donald Trump har foreløpig ikke kommentert innslaget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!