Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grammy-vinner saksøkt

NEW YORK (Dagbladet) Grammy-vinner Lauryn Hill (23) er saksøkt av fire musikere som mener de er snytt for penger etter å ha hjulpet Hill med suksessplata «Miseducation of Lauryn Hill».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet gikk i trykken i går hadde Lauryn Hill fått tre Grammy-priser. Det samme hadde Madonna.Lauryn for beste R&B-sang, R&B-album og kvinnelig R&B- stemme for plata «Miseducation of Lauryn Hill». Madonna for beste popalbum, danse-plate og popvideo for «Ray of Light».

Bit av kaka

Hill, som selv er fra New Jersey, jobbet sammen med de fire musikerne som saksøker henne for mange år siden. Hun brukte dem som rådgivere på sin siste plate og betalte dem nesten 800 000 kroner. Det synes ikke New Ark, som musikerne kaller seg, er nok. Nå har bandet bedt Newarks føderale rett ta saken opp og kreve at de får sin bit av royalty-inntektene og blir kredittert på selve plata, skriver New York Post.

Svaret de har fått fra Lauryn Hill er at de har fått det de skal ha.

Gravid

Lauren Hill har også fått pepper fra sitt tidligere band the Fugees som er svært høyrøsta for tiden for å vise at de overlever uten Lauryn. Hun forlot bandet tidlig i fjor fordi hun var gravid med sitt andre barn.

Lauryn er gift med en av Bob Marleys sønner, Rohan Marley.

Knøttlille Lauryn skriver både tekster og musikk og har vunnet Grammy to ganger tidligere. Hun står for en ny og spennede trend i musikkbransjen hvor styrke, intelligens og sex spiller like stor rolle.

Selv har Lauryn beskrevet musikken sin som en sammensmelting av reggae, hip-hop og instrumentell klassisk soul.

Vinnere

Andre vinnere fra gårsdagens Grammy er blant andre: Alanis Morissette for beste rockesang, Uninvited. Stevie Wonder for beste mannlige R&B-stemme, Beste Metal, Metallica, Beste rockeframføring av gruppe med vokalist, Aerosmith, beste rock vokal framføring, Lenny Kravitz. Beste kvinnelige country-framføring, Shania Twain for «You're Still the One».