Gran Turismo 5: Sony bekrefter at bilsimulatoren ikke rekker den planlagte november-lanseringen. (Polyphony Digital/Sony).
Gran Turismo 5: Sony bekrefter at bilsimulatoren ikke rekker den planlagte november-lanseringen. (Polyphony Digital/Sony).Vis mer

«Gran Turismo 5» er utsatt - igjen!

Novemberlanseringen ryker, bekrefter Sony.

||| Sony har lagt ut en kort oppdatering på den offisielle PlayStation-bloggen med informasjon om at datoen på den etterlengtede PS3-bilsimulatoren blir flyttet på. Igjen.

Spillet har vært i produksjon siden det først ble annonsert på E3-spillmessen i 2006 - og har siden blitt utsatt en rekke ganger. Inkluderingen av 3D-grafikk og støtte for Move-kontrollerne har nok noe av skylden for de siste par utsettelsene.

Spillet fikk imidlertid til slutt spikret en lanseringsdato som helt til nå så ut til å holde. Under GamesCom i Tyskland fikk vi i Europa vite at «Gran Turismo 5» skal lanseres 3. november, dagen etter USA.

- Vi kan bekrefte at «Gran Turismo 5» ikke vil bli tilgjengelig 2. november, men spillet vil bli sluppet denne julen, skriver Taku Imasaki på den amerikanske PlayStation-bloggen.

- Vi beklager forsinkelsen overfor «GT5»-fans, men Kazunori Yamauchi og teamet hos Polyphony Digital vil være sikker på at de skaper den perfekte racing-opplevelsen, og vi er sikre på at dette ambisiøse spillet vil overgå forventningene når det blir lansert.

Imasaki avslutter med å si at det kommer mer informasjon snart — og forhåpentligvis også en ny dato. 

Det store spørsmålet nå er om spillet i det hele tatt rekker julesalget. Og har Gran Turismo-fansen mer tålmodighet igjen?

NB! Eurogamer har fått bekreftet fra Sony at utsettelsen også gjelder for Europa. En ny dato vil bli offentliggjort før utgangen av oktober, skriver den engelske spillnettsiden.