Grand Island

Det neste store i norsk rock?

KONSERT: I kjølvannet av Kaizer\'s Orchestras suksess med gassmasker og tønner, virker det av og til som om norske band føler de må ha en crazy gimmick for å skille seg fra bermen.

Derfor var jeg kanskje noe skeptisk da Grand Island – en utrolig hårete gruppe (med unntak av bassisten) fra Oslo - kom drassende på scenen med en banjo. Eventuell skepsis ble imidlertid feid bort av bandets ekstremt tjukke sound, der velspilt bluegrass, prog, soul og 70-talls frihetsrock lever side om side.

Når Grand Island i tillegg har en vokalist med en usedvanlig kledelig nevrotisk knekk, en trommeslager som tror han er med i VM i smarte brekk, og (viktigst av alt) et par svært minneverdige låter, kan mye fint komme dette bandets vei. Og ganske riktig: Etter konserten stod folk (les: en rekke representanter fra bransjen) smått deliriske i snøværet utenfor og mumlet om sensasjon.

Gjerne for meg, selv om jeg nok vil ha mer enn en halvtimes konsert før jeg bestemmer meg helt. Grand Island spiller igjen på Rica Hall lørdag.