BESTSELGER: Jostein Pedersen og Kato Hansen lanserte bok om Melodi Grand Prix på Herr Nilsen i Oslo 6. mai. Nå er boka inne på bestselgerlista.   Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
BESTSELGER: Jostein Pedersen og Kato Hansen lanserte bok om Melodi Grand Prix på Herr Nilsen i Oslo 6. mai. Nå er boka inne på bestselgerlista. Foto: Jon Terje H. Hansen / DagbladetVis mer

Grand Prix-boka ble en bestselger

Men ikke kommersiell nok for NRK.

||| Jostein Pedersen og Kato Hansens bok om Melodi Grand Prix - enkelt og greit kalt «Melodi Grand Prix» - klatrer inn på bestselgerlista denne uka.

Den har fått plass på niende plass på lista for generell litteratur.

Boka, med undertittelen «Artistene, suksessene, skandalene, antrekkene», har åpenbart funnet sitt publikum i etterkant av den internasjonale Eurosong-finalen i Telenor Arena for en drøy uke siden.

Ikke kommersiell
Men forfatterne støtte på flere hindringer før lanseringen 6. mai. Boka ble gitt ut på Schibsted Forlag, etter å ha blitt droppet av det opprinnelige forlaget, NRK Aktivum, 40 dager før den var ferdigskrevet.

- Vi anså ikke boka som kommersiell nok. Det er årsaken, sa daglig leder i NRK Aktivum, Bjørn Surkhe, til Dagbladet tidligere i vår.

Årets norske deltaker, Didrik Solli-Tangen, takket også nei til å la seg intervjue i boka.

- Vi fikk en forespørsel, og vi takket nei, sa Solli-Tangens manager Eivind Grøstad til Dagbladet.

I boka har Pedersen og MGP-ekspert Kato Hansen tatt for seg artister og statistikk for over 50 år tilbake og fram til i dag.

Feriebøker
To andre bokliste-nyheter vitner om at sommerferien nærmer seg: Karina Johansens «Historiske hoteller og spisesteder i Norge», og Knut Hoems «Berlin - en veiviser».

På lista for skjønnlitteratur er det ingen nyheter denne uka, men den svenske juristen Jens Lapidus gjør entre på pocketlista med intet mindre enn to bøker: «Cash» og «Aldri fucke opp».