Grand Prix-juks mot Carola

Sabotasje-låt lagt ut på internett.

(Daglbadet.no): Sverige har Grand Prix-feber før delfinalen førstkommende helg, og nå øker temperaturen ytterligere.

På internett sirkulerer det nå en sang som utgir seg for å være en demoversjon av Carolas «Evighet». Demoen går under navnet «Invincible», og skal være en tidlig versjon av sangen Carola skal fremføre i svenskenes versjon av Grand Prix, Schlager-SM.

Det er et alvorlig brudd på reglene dersom dette faktisk er Carolas Grand Prix-sang. Ingen av bidragene skal være offentlig kjent før konkurransen er over.

Men det ser ut til at dette ikke får konsekvenser for Carola. Låten skal være en forfalskning.

Expressen har spilt sangen for artistansvarlig for Schlager-SM, som kan forsikre om at «Invincible» ikke er bidraget Carola har med i konkurransen i år.

Også prosjektlederen hos SVT kan forsikre om at låten ikke vil få konsekvenser for Carola:

- Når noen forsøker å sabotere, og bevisst legger ut noe på nettet, omfattes det ikke av vårt regelverk. Da diskvalifiseres den ikke, sier Christel Willers til Expressen.

Dette er ikke første gangen noen skal ha forsøkt å jukse i Grand Prix.

I fjor kom det frem at produsenten til det tyske bidraget til Eurovision hadde kjøpt opp egne plater for å hjelpe artisten inn på hitlistene. Artisten nektet likevel å trekke seg fra konkurransen, og hevdet av hun ikke hadde gjort noe galt.

I 2003 avslørte den danske avisen Ekstra Bladet at seks av ti finalister i Grand Prix Junior i Danmark skal ha fått hjelp til å skrive tekst og melodi til sine bidrag, noe som er et brudd på reglene for Grand Prix Junior.

Russland leverte i 2003 inn en klage etter at den lesbiske popduoen Tatu kun fikk en tredjeplass i Eurovision. Kun tre stemmer skilte det tyrkiske vinnerbidraget fra de russiske jentene. I klagen ber russiske tv-sjefer om at stemmene fra Storbritannia, Malta, Irland, Norge og Sverige kontrolleres. Klagen nådde ikke frem, og Tyrkia ble vinnere.

Carola er en av favorittene i Schlager-SM. Nå rammes hun av sabotasje.