Grand Prix-kjendis døde av aids

Det var aids som tok livet av den israelske popsangerinnen Ofra Haza i forrige uke, skriver israelske medier.

41-årige Ofra Haza døde i forrige uke av at «livsviktige organer hadde sluttet å fungere». Offisielt ble Haza lagt inn på Shiba-sykehuset i Tel Aviv med 'influensa' for tre uker siden. Men både avisen Haaretz og en israelsk radiostasjon meldte i dag at legene som behandlet henne bekrefter at sangerinnen var AIDS-syk.

Sykehuset visste ikke

Det viser seg at personalet ikke ble informert om sykdommen hennes da hun ble lagt inn, skriver Haaretz. Siden Haza var så mager, antok de at hun led av kreft. Hennes pårørende ga ingen beskjed om at hun tok mengder av medisiner i forbindelse med AIDS-sykdommen. Da dette ble kjent, ble personalet ved sykehuset meget opprørte fordi de ikke har tatt noen forholdregler under behandlingen for å hindre smitte.

Både Ofra Hazas familie og sykehusledelsen har bedt almenhetens forståelse om at de ikke ville ut med den egentlige årsaken som tok livet av landets mest framgangsrike popsangerinne, skriver Aftonbladet.

Vært i Norge

Ofra Haza var både berømt og svært godt likt langt utenfor Israel for å blande jemenittisk folkemusikk med både tekno og rock.

Hun herjet norske hitlister sommeren 1988 med «Im Nin'Alu». Hun representerte Israel under Melodi Grand Prix i 1983. Hun har også vært i Oslo og sunget under utdelingen av Nobels Fredpris. Venninnen Carola ble kjent med henne da hun som 16-åring debuterte i GP-sirkuset, og sørget i forrige uke over tapet av sin kollega.

SØRGER: Grand Prix-kjendisen Ofra Haza ble begravet i forrige uke.