Grand Prix-kjendis slo ned TV3-team

Den svenske slagerkongen Bert Karlsson slo ned et kamera-team fra TV3. - Han skrek som et villdyr. Jeg trodde han skulle slå meg ihjel, sier tv-fotografen.

Reporter i ungdomsprogrammet «Slussen», Peter Magnusson, og kameramannen Joakim Franke fikk en slagkraftig reportasje i går kveld. De gjorde en avtale med den svenske Grand Prix-kongen Bert Karlsson, og møtte ham på Quality Hotel ved Globen i Stockholm. TV3 ville lage en parodi med Karlsson i hovedrollen, skriver den svenske avisa Expressen.

- Vi ville spøke litt med ham for å ta igjen for det han sa til artisten Charlotte Nilsen forrige uke.

Bert Karlsson hadde nemlig ikke mye til overs for Nilsen i et intervju i Expressen.

- Jeg sa til henne at hun burde fjerne sminken, eller i hvert fall 80 prosent av den. Du veit, hun blir mer eller mindre betraktet som en hore ute blant folk, sa Karlsson i intervjuet.

Hevn

Dermed ville ungdomsprogrammet ta en liten hevn på Karlsson. Før TV-intervjuet ble han sminket, slik vanlig prosedyre er før noen skal på skjermen.

- Vår redaktør Ulrika Biding utga seg for å være sminkør. I stedet for å bruke vanlig sminke, malte vi hele ansiktet hans rødt, forteller reporter Peter Magnusson.

- Vi syntes det var en ganske morsom måte å ta hevn på.

Det var det sikkert flere som syntes, men Bert Karlsson var ikke blant dem. Da intervjuet var over, skulle han ta heisen ned til rommet sitt. Så ble han klar over hva TV3 hadde gjort.

- Det gikk omtrent et halvt minutt før han kom styrtende tilbake. Det virket som om han kom løpende i 190 kilometer i timen. Han skrek og var helt gal. Han ropte «Nå skal du få, din jævel», mens han slo meg i magen tre ganger, sier Magnusson.

Anmeldt

Da Karlsson var ferdig med å slå tv-reporteren, var det kameramannen sin tur.

- Plutselig kastet han seg over meg. Han tok nakkegrep på meg og kastet meg i golvet. Så slengte han seg oppå meg og bare skrek, sier Joakim Franke.

- Han sleit kameraet ut av hendene mine. Plutselig sto han med kameraet over hodet og truet med å kaste det i golvet. Så skulle han kaste det ut av vinduet. Deretter bare løp han avgårde med det.

De to reporterne anmeldte den svenske slagerkongen i natt.

Møkkakanal

Expressen fikk tak i den slagkraftige slagerkongen natt til i dag.

- De lurte meg. De har ringt i flere uker og bedt om intervju til TV3-programmet «Silikon». Men det var jo bare løgn. I stedet for et seriøst intervju, fikk jeg en rekke spørsmål om Carola, sex og masse annen dritt, sier han til Expressen.

Han oppdaget at TV3-teamet hadde malt ham i ansiktet da han kom inn i heisen på vei ned til rommet sitt.

- Jeg ble utrolig forbannet. Hvem faen gir dem rett til å gjøre noe slikt? Det var flaks at det tok noen sekunder før jeg fikk tak i dem.

Karlsson innrømmer at han slo reporteren i magen.

- Men resten er bare pisspreik. Joda, jeg tok kameraet fra fotografen, men jeg tok ikke noe nakkegrep på ham. Jeg trodde «Frøken Sverige»-gallaen til TV3 var det pinligste de kunne komme opp med, men dette her slår jo alt. Det hadde vært gøy å se hvordan deres store profil, Robert Aschberg, hadde reagert i samme situasjon. Jeg lover deg, han hadde ikke tatt dette pent.

I dag var Karlsson booket som kjendispresentatør av været på TV3.

- Det kan de glemme. Jeg skal aldri mer ha noe med den møkkakanalen å gjøre, sier han til Expressen.

«Kåte øyne»

Det er ikke første gang Bert Karlsson er i hardt vær. På åttitallet fikk han mye kritikk fordi han sa at Lena Philipsson hadde «kåte øyne». Da Expressen skulle ta et flybilde av Sommerland, stengte han innkjørselen for å skape inntrykk av at det var køer helt ut til motorveien. Det likte både politi og politikerne i Skara dårlig.

På nittitallet startet han partiet «Ny demokrati» sammen med Ian Wachtmeister. Det endte i splittelse og kaos etter kort tid.

AMOK: Musikkbransje-guru i Sverige, Bert Karlsson, gikk amok mot en reporter og en kameramann fra TV3 i går kveld. Her er han avbildet under Melodi Grand Prix i Israel i 1999. <P>Foto: SCANPIX
NEDTUR: Ian Wachtmeister og Bert Karlsson (t.v.), også kalt «greven og hans betjent» forsøkte seg i politikken med Ny Demokrati. Det endte i splittelse og kaos etter kort tid.<P>Foto: SCANPIX<P>