Grand Prix-vinnere i pengestrid

Fjorårets norske Grand Prix-vinnere Charmed har havnet i en bitter pengestrid med sin manager. 160 000 kroner skal være utestående.

Etter seieren i den norske Grand Prix-finalen og 11.-plassen i Eurosong i Stockholm i mai i fjor, dro Charmed ut på turné. Jentene var svært populære og spilte inn et sjusifret beløp på konserter rundt om i Norge. I tillegg dro trioen på promotur til utlandet, og de ble invitert til å spille under de verdensomspennende universitetslekene i Beijing.

Så langt en aldeles sjarmerende historie, altså, men det ville ikke vare. Nå har en av jentene sluttet, og de ligger i strid med manager Ole F. Jonsbråten i Real management om 160 000. I fjor høst rant begeret over for Lise Monica Nygård (26):

- Jeg hadde enorme problemer med å få ut pengene mine, sier hun til Dagbladet.no.

- Så jeg tok kontakt med Norsk Musikerforbund for å få hjelp. Først var jeg alene, men så fikk jeg med meg de andre jentene.

Nygård sluttet i Charmed i desember for å satse på en solokarriere. Hun ble erstattet av Marit Strømøy. Det er de to gjenværende originalmedlemmene Oddrun Valestrand (27) og Hanne Kristine Haugsand (25) som i tillegg til Nygård har penger utestående hos Real Management.

Ubestridt

Hos Musikerforbundet er det forbundssekretær Trond Brandal som håndterer saken til Charmed. Han bekrefter opplysningene fra det avgåtte Charmed-medlemmet:

- Disse jentene har et samlet krav på 175 000, noe av det er bestridt, men hvis vi sier at 160 000 er ubestridt, så er vi på den sikre siden

Forbundslederen har skaffet jentene advokat, og fått til en nedbetalingsavtale som skulle starte med et avdrag 21. februar.

- Sist fredag var vår advokat i kontakt med Jonsbråten på telefon. Da lovet han å sette inn et større beløp samme dag. Jeg vet ennå ikke om så har skjedd.

- Hva gjør dere om pengene ikke snart kommer inn?

- Vi har vurdert flere framgangsmåter. Ett av alternativene er å begjære Real Management konkurs, sier Brandal.

- Søte jenter

Manager Ole F. Jonsbråten selv har en litt annen historie, men han bekrefter det ubestridte kravet. Han stresser likevel at det dreier seg om to krav: Ett fra Charmed og et fra Lise Monica Nygård.

Hvorfor har jentene måttet vente så lenge på å få pengene sine?

- Vel, Charmed har vært tre søte jenter med tre forskjellige meninger, og det har vært litt uenighet type; var den utgiften nødvendig og sånn, forklarer Jonsbråten.

Han skylder også på at det er tidkrevende å få inn penger fra arrangørene på steder hvor Charmed har opptrådt, og benekter at kravene er et halvt år gamle:

- Dét er feil, de er toppen et par måneder gamle.

Manageren forstår likevel at jentene har blitt lei av å vente, og sier han er glad for at en tredjepart ble involvert, slik at de kunne enes om størrelsen på kravet.

- Jeg kan love at innen to uker har alle tre jentene fått pengene sine, avslutter den hardt pressede manageren.

PENGEMASKIN: Her er Charmed avbildet i sin glansperiode, mens Lise Monica Nygård (t.v.) fremdeles var med.