Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Grand Theft Auto» stoppet tyvene

Trodde dataspillet var ekte politi.

 • Alt om spill!
 • Spillblogg
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Det er ikke hver dag at spillserien «Grand Theft Auto» blir kreditert for å ha forhindret kriminalitet - men nå har det altså skjedd.

  I mars i år hadde Texas-kvinnen Sandy Wilson besøk av tre barnebarn, da huset hennes fikk ubudne gjester.

  En gruppe menn forsøkte å rane Wilson, og rettet en pistol mot de tre barnebarna hennes - som hadde sittet og spilt et «Grand Theft Auto»-spill på TV\'en.

  Spillet inneholder en rekke politiscener, og akkurat da innbruddstyvene truet guttene kom det en slik scene på TV\'en, melder KTRK-TV i Houston, Texas.

  Da tyvene hørte at det ble skreket «Dette er politiet! Dere er omringet!», trodde de at det var politi utenfor huset, forteller Wilson.

  Dette var nok til at innbruddstyvene fikk panikk, og forsøkte å stikke av.

  - Det var ganske gøy at tyvene stakk av sånn som det, at de ble så redde av et spill, forteller unge Chaze Fisher, som ble truet av tyvene.

  Politiet arresterte de fire ranerne litt senere. Denne uken ble en av dem, Samuel Woodrow, dømt til fem års fengsel. Ronnie Farris ble dømt til fire års fengsel, mens Lucas Griffin ble løslatt på prøve. Sistemann skal møte i retten i januar.

HISSIG POLITI:</B> Gjør du noe ulovlig i «Grand Theft Auto»-spillene, får du politiet på nakken. Men noen ganger gjelder det også om du tøyer grensene i det virkelige livet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media