«Grand Theft Auto: Tarzan»?!

Du finner mye rart på marked i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ikke all piratkopiering i verden skjer via internett. Spesielt i de områdene i verden der tilgangen til internett er begrenset er fortsatt de fysiske piratproduktene

Redaktør Asbjørn Slettemark i FaroJournalen var nylig på tur til Midt-Østen, og på sin reise gjennom Syria kom de over en rekke interessante piratspill på et lokalt marked - noe du kan se i bildeserien øverst i saken.

Hjemmelagde kopier- Bildene ble tatt da jeg og Dagbladet-journalist Torgrim Øyre var på en liten Indiana Jones-aktig ferie i Midt-Østen i påsken. Vi var innom en elektronikksjappe i Damaskus for å finne lader til et kamera, og ved siden av var det en spillbutikk hvor disse spillene dukket opp. Senere fant vi slike butikker overalt i Damaskus, hvor voksne, bebartede, arabiske spillnerds satt og solgte hjemmelagede kopier av kjente spill, sier Slettemark til Dagbladet.no.

Slettemark lot ikke sjansen gå fra seg til å snakke litt med selgerne, som mest sannsynlig ikke visste mer om «GTA»-serien enn at den var populær hos kundene.

- Jeg hintet såvidt om hvor de kom fra, og da hevet de øyenbrynene og skjønte oppriktig ikke hva jeg snakket om. Jeg lurer på om de originale spillene kanskje er forbudt eller noe, for vi oppdaget også at adgangen til nettsteder som YouTube og Facebook var stengt fra myndighetene, sammen med absolutt alle forum, sier Slettemark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer