Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grandaddy

Sommersvalt fra lofi-veteraner.

CD: Sommeren er såvidt begynt, og her synger Grandaddy «Summer, it\'s gone» . Men vi har dem unnskyldt, sangen er vel skrevet og spilt inn etter en sommer. For det er mye luftig og sval sommerfølelse over musikken til Grandaddy, og da tenker jeg ikke på lettbeinte sommerslagere av den spretne typen. Nei, her er det dvelende og litt underfundige lydbilder og stemninger som males med bred pensel på stort lerret - som om bandet uttrykker en tidløs lengsel etter sommeren. Den feelingen har de nok fra Beach Boys. Californiabandet har ikke bare sans for lydmalende stemninger, melodiene er behagelig som virkningen av hvitvin en solfylt ettermiddag. Grandaddy er et lo fi-band, men ikke av den skranglete og støyende typen. Her er alle instrumenter, pur akustiske som forvrengte elektriske, underlagt en overordnet idé om en sommerflørt med lytteren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling