FØRST UT: Grande, med gitar og trommestikke (!),  på Norwegian Wood-scenen i Frognerbadet i ettermiddag. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
FØRST UT: Grande, med gitar og trommestikke (!), på Norwegian Wood-scenen i Frognerbadet i ettermiddag. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/DagbladetVis mer

Grande Prix i Frognerbadet

Knallsterk Norwegian Wood-åpning med Kjetil Grande.

||| KONSERT: Det er alltid litt utakknemlig å være den som spiller først på Norwegian Wood, for festivalfolket er noen treiginger.

Men det kan faktisk hende at den beste konserten i dag kan være den de fleste gikk glipp av.

Men Kjetil Grande og hans band lar seg ikke affisere av det dårlige oppmøtet på festivalens nest siste dag, og gjennomfører en knallsterk omgang med scoringer i alle hjørner.

Spellemannpris Grande er nok et ubeskrevet blad for de fleste, til tross for at han fikk Spellemannprisen for debuten «Uppers, Downers, Screamers & Howlers».

Prisen fikk han for ei bluesplate, men det materialet han spiller på oppfølgeren er alt annet enn blues.

Det vil si, gitarspillet likner veldig mye på den sjangeren han har forlatt til fordel for et mangfoldig og ganske unorsk musikalsk univers.

Her legges det pasninger hit og dit, men i hovedsak til nostalgisk og passe pompøs symfonisk pop med film noir-stemning og - i Frognerbadet - med strykere og effekter på boks.

Gitaristen Grande Grande har en flott crooneraktig stemme som flyr høyt og lavt, og som dessuten går Morten Harket en høy gang i falsettbruk. Men det kler melodiene hans, som gjerne skifter karakter underveis.

I Badet kommer også gitaristen Grande enda mer til sin rett enn på det ferske albumet «You Are The Night».

Med stor lekenhet vris og vrenges strengene til bare fire av dem sitter igjen på Les Paul-gitaren.

En god, gammeldags trommesolo blir lansert som krydder, og på avslutningen «Rhythms Of Sin» fra debutalbumet er det også gitaren og gitaristen som gjør jobben, med ei trommestikke som bue.

Lyden er fortreffelig, regnet gjør et opphold - og man kan faktisk ikke få noen bedre åpning på en lang festivaldag. 

FØRST UT: Grande på Norwegian Wood-scenen i Frognerbadet i ettermiddag. Foto: Jon Terje Hellgren Hanse/Dagbladet
FØRST UT: Grande på Norwegian Wood-scenen i Frognerbadet i ettermiddag. Foto: Jon Terje Hellgren Hanse/Dagbladet Vis mer