Grande protesterer: - Å gjøre Nasjonalgalleriet om til universitet, blir som å flytte Stortinget til Galleri Oslo

Venstrelederen er ikke nådig i sin dom om den nye rapporten som anbefaler Nasjonalgalleriet som del av et byuniversitet.

RASER:  Trine Skei Grande protesterer mot at Nasjonalgalleriet foreslås som del av byuniversitet. Foto: Hans A. Vedlog  / Dagbladet
RASER: Trine Skei Grande protesterer mot at Nasjonalgalleriet foreslås som del av byuniversitet. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom nyheten om at Statsbygg ønsker at Kulturhistorisk museum overtar Nasjonalgalleriet og at det opprettes et byuniversitet ved Tullinløkka i Oslo.

Det var Statsbyggs hovedanbefaling da de mandag la fram ulike alternativer for bruk av Tullinløkka og Nasjonalgalleriet for kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Nyheten får Venstre-leder Trine Skei Grande til å se rødt.

- Nå er jeg lei av at denne tomten går i en ørkesløs vandring. Nesten daglig er det noen som kommer med forslag til et nytt museum i dette bygget. Men det må vi slutte med nå, sier Grande oppgitt og legger til:

- Det eneste museet som ikke har vært foreslått hit er Telemuseet.

Trine Skei Grande reagerer på at den nye rapporten ikke har tatt hensyn til Stortingsvedtaket om Nasjonalgalleriet fra desember 2014. Et flertall av politikerne på Stortinget mente at Nasjonalgalleriet skal forbli visningssted for kunst og en del av Nasjonalmuseet, etter at Nasjonalmuseet skal flyttes til Vestbanen.

- Det overrasker meg at de ikke har lest stortingsvedtaket, og at de heller ikke har fått med seg debatten i Norge om dette. De som har vedtatt dette har verken lest avisa eller stortingsvedtak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer