GOOGLEMINISTEREN: Kulturminister Linda Hofstad Helleland, og hennes mannskap, vil ha ny riksdekkende TV-kanal, men den MÅ ligge ti mil unna Oslo. Google maps bestemmer. Foto: NTB Scanpix
GOOGLEMINISTEREN: Kulturminister Linda Hofstad Helleland, og hennes mannskap, vil ha ny riksdekkende TV-kanal, men den MÅ ligge ti mil unna Oslo. Google maps bestemmer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny riksdekkende TV-kanal kan bestemmes via Google Maps.

Granli, Töcksfors og Jarlsberg hovedgård er gode alternativer

Vi gleder oss til regjeringen igjen skaper jobber i distriktene

Kommentar

Regjeringen tante blå, ved kulturminister Linda Hofstad Helleland, utlyste fredag den avtalen TV 2 har i dag. Nå vil en ny TV-kanal kunne tilbys inntil 135 millioner i året fra staten, men kanalen må ha redaksjonen beliggende minst 100 kilometer fra Oslo.

NTB melder at departementet opplyser at søkere i utgangspunktet må ha en bred programprofil for å komme i betraktning.

Det stilles krav om at norskspråklige programmer må utgjøre minst 50 prosent av sendetida. I tillegg er det krav om riksdekkende nyhetssendinger, norskspråklige programmer til barn og unge og norsk film- og TV-drama.

Her er det bare å bruke Google maps for å finne ut hvor den ny riksdekkende tv-kanal skal ligge. Vi har hjulpet Linda, og hennes mannskap, slik at søkerprosessen kan kunne gå smurt. Vi har lagt inn en kilometermargin på pluss opptil 7,3 kilometer slik at det aldri skal være noen tvil om at den nye kanalen faktisk ligger 10 mil utenfor Oslo.

Det beste alternativ mener vi er Töcksfors, som med bil ligger 101 km unna hovedstaden. Ja, det er i Sverige, men veldig nær riksgrensa. Her er det allerede mange nordmenn som gjerne vil se fjernsyn når de er hos vår alles kjære Olav Thon som har et stort shoppingsenter i vakre omgivelser. Vi kan også nevne at det her er mange muligheter for å lage suksessprogrammet, minutt for minutt, på Dalslands kanal. I tillegg vil de som pendler fra Norge få frynsegoder som taxfreekvoter.

Men, det er også andre gode alternativer. For eksempel det vesle tettstedet Granli (Kongsvinger kommune) 101 km fra Oslo. Her er det store og ville skogsområder som kan utbygges, forfatter og musiker Levi Henriksen er fra stedet og kan bidra så det blir norsk kultur av ypperste kvalitet både før og etter snøen som har falt.

Hva med Lillehammer? Dølabyen som fra før av har et godt og spennende miljø innenfor blant annet film?

Nei, for langt unna Oslo. Tangen derimot, er perfekt beliggende. 101 kilometer med bil fra kulturministerens kontor. Tangen med sine drøye 500 innbyggere har alt. Det var også her forfatteren Ingeborg Refling Hagen drev det omfattende kulturarbeidet i Suttung-bevegelsen.

Ser vi sørover fra Oslo er Jarlsberg hovedgård utmerket, selv om det med bil ligger bare 97 km fra Oslo. Men, regjeringen har i mange saker vist at de er fleksible så lenge det ganger lommeboka. Jarlsberg hovedgård har en lang og nobel historie i Norge (gode norske verdier) med en stor bygningsmasse som kan benyttes

Vi håper dette landet får en ny riksdekkende kanal som gir optimisme og nye arbeidsplasser til distriktene, og nei, vi har selvsagt ikke glemt Lampeland, Eina eller Færder fyr.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.