Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gransker «uhu!»

Statens Medieforvaltning har iverksatt gransking av NRKs barne-TV-serie «uhu!» på eget initiativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uhu, for et kjøpepress!

- Det er framsatt påstander om skjult reklame, og da vil vi se nærmere på saken, sier direktør Ivar Andenæs i Statens Medieforvaltning.

Det er ikke kommet inn noen anmeldelse mot NRK for brudd på kringkastingsloven, men det statlige organet som skal se til at mediene holder seg til lovverk og bestemmelser, har likevel funnet grunn til å se nærmere på saken.

- I første rekke ser vi på serien «uhu!», siden den allerede er på lufta. Vi har bestilt videokassetter. «Jul i Blåfjell» kan vi ikke begynne å arbeide med før sendestart 1. desember, sier Andenæs.

- Hvilke bestemmelser skal seriene granskes opp mot?

- Det er påstått fra flere hold at seriene inneholder skjult reklame. Det vil vi granske. Likeledes skal vi se nærmere på om de inneholder salgsfremmende omtale av produkter.

- Fins det bestemmelser i kringkastingsloven som kan ramme produktsalg med tilknytning til TV-serier?

- Nei, tvert imot fins det en stortingsmelding om NRKs forretningsmessige virksomhet som åpner for at andre avdelinger i NRK enn TV-kanalene kan drive kommersielt. Men vi tar en titt på saken, for sikkerhets skyld, slutter Andenæs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!