VAR «INGENTING»: Juliette Binoche ble slakta av Gerard Depardieu. I dag sier hun at han forsøkte å drepe henne. Foto: Audrey Poree
VAR «INGENTING»: Juliette Binoche ble slakta av Gerard Depardieu. I dag sier hun at han forsøkte å drepe henne. Foto: Audrey PoreeVis mer

- Gérard Depardieu prøvde å «drepe» meg

Kalte Binoche for «ingenting».

(Dagbladet): I 2010 kalte Gerard Depardieu sin skuespillerkollega Juliette Binoche for «ingenting».

- Hun har ingenting. Absolutt ingenting. Kan noen være så snille å forklare meg hva denne skuespillerinna skal forestille, raste Depardieu i et intervju den gang, og fortsatte så slakten av Binoches skuespillerferdigheter og karisma.

Depardieu har blant annet spilt i «Jeg er Dina», hvor Maria Bonnevie hadde hovedrollen.

Juliette Binoche, som har gjort filmer som «Den engelske pasienten» og «Chocolat», snakker nå ut om karakterdrapet for første gang. Hun er ikke nådig i sitt svar til Depardieu.

- Han ville drepe meg. Han ville virkelig drepe meg, men jeg er fortsatt her, sier hun til avisa The Guardian, og dolker rundt med en kniv i løse lufta som for å symbolisere at Depardieu dolket henne i ryggen.

Binoche tok seg også bryet med å forklare «greia» med seg selv til Depardieu, ettersom han ikke forsto hva som gjorde den 51-år gamle skuespillerinna så populær.

- Det finnes en hemmelighet. Når man står foran kamera er det noe som skjer. Et forhold, en bevegelse, en rar type spenning. Og når du etterhvert mestrer det, kan du forestille seg alle menneskers hjerteslag i ett. Det er vakkert.

Binoche ble for alvor et kjent ansikt i Norge etter hun spilte i Erik Poppes kritikerroste film «Tusen ganger god natt» i 2013.