MEDIENE — EN DOVEGG: Espen Thoresen synes aviser videreformidlet ondsinnet hets mot ham og Ingrid Gjessing Linhave da de ledet Nitimen fram til nå nylig. - Hetsen mot oss var som hentet fra en dovegg, formidlet videre i medier, aviser og blogger, sier Espen Thoresen - her sammen med makkeren Ingrid. Foto: Anders Grønneberg
MEDIENE — EN DOVEGG: Espen Thoresen synes aviser videreformidlet ondsinnet hets mot ham og Ingrid Gjessing Linhave da de ledet Nitimen fram til nå nylig. - Hetsen mot oss var som hentet fra en dovegg, formidlet videre i medier, aviser og blogger, sier Espen Thoresen - her sammen med makkeren Ingrid. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Gråt av massiv hatefull netthets

Espen Thoresen måtte trøste Nitimen-makker Ingrid Gjessing Linhave etter daglig nettrakassering.

Et halvt år med radarparet Ingrid Gjessing Linhave og Espen Thoresen som Nitimen-verter ble for tøft med netthets og massiv sjikane.

Vegg av negative ytringer - Jeg tåler det meste, men jeg ble skremt over det hatet vi ble møtt med, sier Espen Thoresen.

Da Ingrid Gjessing Linhave og Espen Thoresen overtok roret i Nitimen i august i fjor, reiste det seg en vegg av negative ytringer mot dem og NRK.

- Konstruktiv kritikk er bare sunt, men vi - og spesielt jeg, fikk drittbøtter med nettsjikane på diverse blogger og i avisenes nettsider, sier Thoresen.

Ingrid gråt Nå er han tilbake i Nitimen, som påskevikar sammen med Kåre Magnus Bergh. Til kritikerne av Thoresen kan vi legge til at vikariatet er kortvarig. Thoresen holder for tida med på en portrettserie av kjente mennesker, som skal sendes på NRK P1 i sommer.

Espen Thoresen måtte trøste makkeren Ingrid, som tok til tårene av de massive og hatefulle angrepene på nett, e-post og telefon.

- Jeg sa at vi ikke måtte ta det inn over oss, og at hun ikke måtte lese det blankpolerte hatet. Hun gråt og var oppriktig lei seg fordi ytringene var så stygge og massive, sier Espen Thoresen.

Hatefullt grums Han er skremt over hvordan tilsynelatende vanlige folk - trauste Nitimen-lyttere - kan grave fram så mye hatefullt grums. Han forstår godt at kvinner i offentligheten reagerer på sextrakasserende og kvinnefornedrende hets. Selv om det ikke var slibrige sexmeldinger de mottok, var det vondt nok. Her er eksempler på hva de måtte finnes seg i å høre:

«Evneveik», «idiot», «selvopptatt», «brautende, «burde fått sparken», «hvordan klarer NRK å holde ut med en fyr som deg».

- Flere aviser videreformidlet dette, og lagde kampanjejournalistikk mot oss. «Lytterne rømmer», ble det skrevet, men fakta var at vi kunne vise til en lytterøkning på 15 000 - lytterne ble yngre, så noen likte tydeligvis den forandringen vi sto for.

Meningsløst koseprat Nitimen skal være et hyggelig radioprogram som tar pulsen på Norge - og ikke minst Underholdnings-Norge. Men det utelukker ikke at programmet kan drive og videreformidle journalistikk, mener Thoresen.

PÅSKEVIKAR: Espen Thoresen (t.h.)er tilbake i Nitimen som påskevikar, og regner med å få kjeft - igjen. Her sammen med Kåre Magnus Bergh. Foto: Anders Grønneberg
PÅSKEVIKAR: Espen Thoresen (t.h.)er tilbake i Nitimen som påskevikar, og regner med å få kjeft - igjen. Her sammen med Kåre Magnus Bergh. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg er ingen tilhenger av pludring i eteren. Meningsløst koseprat er ikke min stil, og vi fikk også tilbakemeldinger på at Nitimen var blitt bedre.

- Vi følte det som om skriften på doveggen hadde flyttet inn i blogger og avisenes nett- og debattsider. Vi må tåle kritikk, og folks meninger er viktig, men hatet blant folk skremte oss.

Dagbladet lyktes ikke å få kommentar fra en påskeferierende Ingrid Gjessing Linhave.