Gråt med gammel dame på Meny etter «Nytt på nytt»-exit

- «Nå har jeg gjort noe skikkelig dumt» tenkte humordronninga Linn Skåber etter at hun forlot suksesserien.

UTELUKKER IKKE RETUR: Linn Skåber (43) forklarer at hun ikke hadde et ønske om å gi seg i å gi seg i «Nytt på nytt». Et gjensyn med humorprogrammet er uansett ikke noe hun vil utelukke.   Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
UTELUKKER IKKE RETUR: Linn Skåber (43) forklarer at hun ikke hadde et ønske om å gi seg i å gi seg i «Nytt på nytt». Et gjensyn med humorprogrammet er uansett ikke noe hun vil utelukke. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Hun er elsket av en hel TV-nasjon for sin deltakelse i satireprogrammet «Nytt på nytt». Da Linn Skåber (43) forlot NRK-studioet etter siste sending i mai i år, tenkte hun «Hva har jeg egentlig gjort nå?».

- Jeg endte med å holde rundt en gammel dame på matbutikken og vi gråt litt sammen, ler Skåber.

I hele syv år, med unntak av to pauser, var hun fast paneldeltaker i programmet sammen med Jon Almaas og Knut Nærum. Da hennes exit begynte å synke inn, virket omtrent alt rundt henne ekstremt trist, forklarer Skåber til Dagbladet.

- Etter siste sending kom jeg hjem til soverommet mitt, hvor det var råte i veggen. Det var som om alt skjedde på en gang. Jeg tenkte at «nå har jeg gjort noe skikkelig dumt». Men igjen - alt er en del av prosessen. Jeg er opptatt av nye begynnelser og hele tiden å utfordre meg selv til å gjøre nye ting.

Uheldig Google-opplevelse Skåber er utdannet skuespiller og er kanskje mest kjent for sitt frekke og ironisk ærlige vesen. 43-åringen forklarer at beslutningen om å gi seg ikke var noe hun ønsket, eller hadde lyst til, men at både hun og programmet hadde godt av endringer.

- Jeg leste et intervju med Thomas Giertsen, hvor han sa han hadde «googlet» seg selv. Da tenkte jeg «oi, det har jeg ikke gjort før». Så gikk jeg på PC-en og skrev «Linn Skåber feit», «Linn Skåber teit», «Linn Skåber gammel». Det er ikke noe jeg vil gjøre igjen.

Komikerdronninga har allerede sett for seg hvordan humorprogrammet vil bli uten henne. Fra høsten er det blant andre Ingrid Gjessing Linhave som blir Skåbers stedfortreder. Selv skal 43-åringen blant annet lede Komiprisen sammen med Thomas Seltzer på NRK, samt sette opp humorshowet «Latter på Latter» i samarbeid med Hege Schøyen og Cecilie Steinmann Neess til høsten.

- Jeg var faktisk en av dem som foreslo at Ingrid skulle ta over for meg. Jeg synes hun har en veldig spennende hjerne og tankegang. Det blir nok litt rart å se henne i min stol, men samtidig så er alt en del av prosessen, sier Skåber.

Utelukker ikke «Nytt på nytt»-retur Skåber vant selv komiprisen i 2011. Hun har i tillegg vunnet Gullruten for TV-serien Hjerte til hjerte i 2007. Nå kan hun hanke inn en nok en pris i kategorien beste kvinnelige artist under Komiprisen som går av stabelen i slutten av august.

POPULÆRT: «Nytt på nytt» har vært «Gullrekkas» vinner hver fredag på NRK. Linn Skåber, Jon Almaas og Knut Nærum har fungert som faste paneldeltakere i mange år, men til høsten skal blant andre Ingrid Gjessing Linhave ta over for Skåber, som ga seg tidligere i mai. Foto: Stella Pictures
POPULÆRT: «Nytt på nytt» har vært «Gullrekkas» vinner hver fredag på NRK. Linn Skåber, Jon Almaas og Knut Nærum har fungert som faste paneldeltakere i mange år, men til høsten skal blant andre Ingrid Gjessing Linhave ta over for Skåber, som ga seg tidligere i mai. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg lurer på om jeg har rekord i å tape priser. Jeg har vært nominert ekstremt mange ganger, men har bare vunnet to ganger, sier hun og ler.  

Hvorvidt hun vil returnere til «Nytt på nytt», er Skåber fortsatt noe usikker på. Det er uansett ikke noe hun vil utelukke.

- Det gjør meg absolutt ingenting å være gjest der igjen, kanskje jeg kan bli vikar eller noe? Jeg er vant til å være frilanser, så det skal bli litt godt å gå tilbake til den rollen, sier hun.