Gråter over sjefsansettelse

Mandag ble Inger Buresund ansatt som ny teatersjef ved Teater Ibsen. Nå raser de ansatte. - Vi er blitt holdt utenfor og ble verken spurt eller hørt.

Dette sier skuespiller Jan Ø. Wiig på vegne av de kunstnerisk ansatte ved teateret i Skien. De ansatte reagerte med sinne og fortvilelse da nyheten om sjefsansettelsen tilfløt dem.

- Styret har i seks måneder holdt på med prosessen som førte fram til ansettelsen. Den har vært hermetisk lukket for de kunstnerisk ansatte. Styret har unnlatt å ta oss med på råd om hva slags sjef vi skulle ha. I løpet av mine 25 år i bransjen har jeg ikke opplevd maken, og selv folk utenfor teatret er opprørt, sier Wiig.

- Passer ikke

Etter å ha møtt Buresund og etter å ha skaffet seg inngående kjennskap til hennes bakgrunn, konkluderte de kunstnerisk ansatte med følgende:

- Vi fant ut at hun ikke passer som sjef her. Hun kommer fra et helt annet uttrykk. Nå føler vi oss bondefanget. Det er ikke begått ulovligheter i ansettelsesprosessen, men det er vanlig å ta kunstnerisk personale med på råd.

- Hva gjør dere nå?

- Det vet jeg ikke. Vi er triste. Helt på grensen til griner'n. Det som har skjedd her varsler en ny tid. Trenden er at den kunstneriske visjon og debatten om teatret er helt fraværende. Vi er sjokkert, slutter Jan Ø. Wiig.

Gleder seg

Inger Buresund, som er utdannet danser og koreograf med lang sjefstid på Black Box, vil ikke kommentere ansettelsesprosessen, men hun sier til Dagbladet at hun gleder seg til å ta fatt på jobben ved Teater Ibsen.

- Jeg er ikke spesielt bekymret for dette. Jeg tar med meg helt andre kunstneriske referanser til teatret. De kan mer om teater enn meg, men jeg kan andre ting. Det er i skjæringspunktet mellom det de kan og det jeg kan jeg ser fram til å arbeide, sier Inger Buresund.

PÅ GRINERN: - Vi er sjokkert over at vi ikke ble tatt med på råd da styret skulle ansette ny teatersjef ved Teater Ibsen, sier skuespiller Jan Ø. Wiig.