Gratis BigBang

Øystein Greni og BigBang takket nei til Quart-fesitvalen, og reiser heller på gratisturné i regi av NRK og Rikskonsertene.

-  Vi fikk et fett tilbud om å spille på Quart-festivalen i sommer, men det takket vi nei til. Vi ville heller spille på gratisturné. En annen grunn til at vi takket nei, var at vi følte oss dårlig behandlet sist vi spilte, sier sjef, sanger og gitarist i BigBang, Øystein Greni.

Han ønsker ikke å utdype misnøyen med Quart-festivalen da de spilte der i 2001.

BigBang og Magnet

-  Nei, jeg ønsker ikke å slenge dritt om Quart-festivalen, men vil heller fokusere på P3Sessions-turneen. Vi føler at den er mye riktigere å delta på for et band som oss.

-  Her kan vi nå ut til et langt større publikum, som får høre flere band helt gratis, sier Greni.

NRK P3 og Rikskonsertene har slått seg sammen om en turné med seks store utendørskonserter. BigBang og Magnet står på scenen i alle byer, i tillegg til lokale artister. P3Sessions-turneen, som er en utvikling av livekonsertene i studio, er gratis og åpen for alle.

-  Etter den vellykkede gratiskonserten på St. Hanshaugen i fjor, ønsket vi å gi denne muligheten til et større publikum utenfor Oslo. Vi har med oss to av landets beste liveband på turneen, i tillegg vil publikum bli kjent med flere band som er på vei opp og fram, sier P3s musikksjef Håkon Moslet.

Festivalstart

BigBang er i ferd med å avslutte vårens klubbturné i kjølvannet av den kritikerroste plata «Poetic Terrorism». P3Sessions-turneen starter i slutten av mai og er med på å dra i gang årets festivalsommer.

Det andre lokomotivet i gratisturneen i spleiselaget mellom NRK P3 og Rikskonsertene, er Magnet.Bergensbandet har gjort seg bemerket for platene «Quiet & Still» (2001) og «On Your Side» (2003), og samme dag som gratisturneen starter i Trondheim, slipper Magnet sitt tredje album.

-  Bedre timing kunne vi ikke drømt om. Vi gleder oss til å kunne spille gratis for et så stort publikum. Det blir alltid en egen stemning når flere band må dele scenen, sier Even «Magnet» Johansen.

Han er ikke i tvil om hvilket band som blir P3Sessions-turneens hovedattraksjon:

-  Det blir helt klart BigBang, Øystein Greni er jo popstjerne, mens vi er mer undergrunnsband. BigBang er et heidundrende liveband.

UT PÅ TUR: Rock, frihet og alt gratis er slagordet til P3Sessions-turneen. - Vi reiser heller på gratisturné enn å spille på Quarten, sier Øystein Greni i Bigbang.