Gratis bøker er ingen menneskerett

FpU vil privatisere bibliotekene.

LEIE, IKKE LÅNE: Fremskrittspartiets Ungdom vil privatisere bibliotekene og innføre betalingsordninger for dem som vil ha tilgang til boksamlingene. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
LEIE, IKKE LÅNE: Fremskrittspartiets Ungdom vil privatisere bibliotekene og innføre betalingsordninger for dem som vil ha tilgang til boksamlingene. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTINNLEGG: Fremskrittspartiets Ungdom ønsker å privatisere bibliotekene i Norge. Som en liberalistisk ungdomsorganisasjon mener vi at folk selv skal betale for bøkene man leser.

En løsning vi ser for oss er slik DVD-utleie fungerer i dag. Dette er jo et kroneksempel på at kulturen lever godt privat. Man kan betale en sum for å leie en bok i en gitt tidsperiode.

En annen løsning er at man betaler en månedlig kontingent slik at man kan låne så mange bøker man vil. Litt på samme måte som man betaler for å bruke treningssentre.

Mange handler i dag rimelig bøker på mammutsalg og liknende. Det bør ikke være slik at alle må betale for et bibliotek de ikke bruker.

I dag har barn og ungdom ofte et godt utvalg bøker på skolene sine, det bør de fortsatt ha. Her har bibliotekarene relevant kunnskap om bøker til barn og ungdom.

FpU ser det også som en mulighet at andre enn studenter i større grad får tilgang til bibliotekene på Universiteter og Høyskoler. Her kan man betale en sum per måned og få tilgang til et stort utvalg litteratur.

Det bør også være mulig for bedrifter å drive bibliotek dersom de ønsker det. Tenk deg å gå Chess-biblioteket, hvor spennende er ikke det? Å privatisere bibliotekdriften er liberalisme, enkelt og greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer