Gratis halleie for barn og ungdom

At idrettslag og organisasjoner må betale halleie har ført til et klasseskille i Sør-Varanger.

Klasseskille: Gratis halleie må gjeninnføres for å unngå klasseskiller i Sør-Varanger, mener Pål K. Gabrielsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Modellklarert.
Klasseskille: Gratis halleie må gjeninnføres for å unngå klasseskiller i Sør-Varanger, mener Pål K. Gabrielsen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Modellklarert. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sør-Varanger kommune med SV i spissen har tidligere innført gratis halleie (idrettsanlegg) for barn og ungdom. Dette har medført en økt deltakelse fra samme gruppe samt at folkehelsen har blitt vesentlig bedre. I tillegg har det medført en bedre integrering av flyktninger samt andre svake grupper i vårt samfunn.

I den siste fireårs-perioden har støtten til dette positive tiltaket fra det politiske systemet blitt fjernet med Sp, Høyre og Frp i spissen. Gjennom fire år har Sør-Varanger SV foreslått tiltaket gjeninnført, men da har også Ap funnet det for godt å stemme dette enda mer nord og ned.

At idrettslag og organisasjoner må betale halleie har ført til et klasseskille i vårt lokalsamfunn.

Ved utvidelse av eiendomsskatteområdet til å gjelde hele kommunen ble partene - Sv, Ap, Venstre og da uavhengig representant - enige om at gratis halleie for barn og ungdom skulle innføres snarest. Igjen ble dette ved neste korsvei stemt ned av Ap. Hvor er tilliten og enigheten blitt av?

Sør-Varanger SV vil garantere at dette er ett av flere positive tiltak som skal opp å gå hvis SV skal være med å styre kommunen videre.

Gjennom dette vil vi unngå de klasseskillene som oppstår av at flere svake parter ikke har råd til at deres barn deltar i idrett og annen aktivitet grunnet dårlig økonomi.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer